bali, zdroj pexelsbali, zdroj pexels

BAHAMY- Prasečí pláž a prasátka

Divocí obyvatelé maličkého neobydleného ostrůvku Big Major Cay by asi nepochopili rčení „špinavý jako prase“, protože se koupou v tyrkysových vodách Atlantského oceánu! Ty růžové nosy si žádají pusu!! Na Bahamách se také můžete potápět nebo plavat mezi žraloky pod dohledem instruktora.

FRANCOUZSKÁ POLYNÉSIE

Cestovatelská kvintesence luxusu a krásy. Nelehký přístup a vysoké náklady na cestu a ubytování z něj dělají místo, kam se dostane jen málokdo. Elegantní, pohádkově krásná letoviska, domy na vodě a jedna z nejkrásnějších pláží na světě dělají z tohoto místa sen mnoha lidí.

SEYCHELY

Toto je místo, kde se navštěvují pláže! Je jich tolik, než je všechny poznáte, trvá to déle než měsíc, ale jedno je jisté – na Seychelách se nemůžete nudit. Od nádherného ostrova Praslin, na kterém rostou největší kokosové ořechy na světě, až po maličký ostrůvek La Digue, kam se dostanete pouze pěšky nebo na kole. Idylické krajiny, výhledy, které se vám vybaví, když se řekne „ráj“. Jednou z nejkrásnějších atrakcí je plavání po břehu v kajaku s průhledným dnem a obdivování malinkých, barevných rybek!

KEŇA – hotel, kde budete snídat se žirafou

Celá Keňa je nádherná a je těžké vybrat to nejlepší místo pro dovolenou nebo safari, protože každý kout nabízí něco jiného. V Keni je však u Nairobi neobvyklé místo, které jinde na světě nenajdete. Safari Collection Giraffe Manor Hotel, kde vás na snídani doprovodí žirafy. Zda je v Keni bezpečno, se dočtete zde.

BALI

Procházet se po rýžových polích, houpat se na houpačce mezi palmami, cvičit jógu pod dohledem balijského instruktora a každý den navštěvovat malinké chrámy rozeseté po celém ostrově – tak si představuji svou cestu na Bali. Indonéským klenotem jsou také originální hotely umístěné v tropickém houští, barevné snídaně se šťavnatým ovocem a zdravým jídlem a kontakt s přírodou.

Čtěte také: Antverpy – město diamantů

CAPPADOCIA – východ slunce v balónu

Nezažijete krásnější východ slunce než ten v Kappadokii, když po probuzení vyběhnete na vyhlídkovou terasu hotelu obdivovat ožívající Goreme. Pohled na více než sto balónků vznášejících se ve vzduchu je úžasný zážitek! Ještě vzrušující je let horkovzdušným balónem a pohled na historickou část Turecka z výšky!

NEW YORK – cítíte se jako ve filmu

Pokud místo nebeské krajiny raději obdivujete panoramata města, místo číslo jedna, které byste měli navštívit, je New York. Při procházení hlučnými a přeplněnými ulicemi Manhattanu nebo Brooklynu si budete připadat jako ve filmu! Vyšplhejte do 70. patra jednoho z nejvyšších newyorských mrakodrapů Top of the Rock, projděte se po romantickém Brooklyn Bridge, prohlédněte si rušné Times Squre a nezapomeňte na kávu Sturbacks, kterou Američané opravdu milují!

ZANZIBAR – snové západy slunce

Zanzibar nabízí jedny z nejkrásnějších východů a západů slunce – tyto barvy neuvidíte nikde jinde na světě. Je to také bílý, měkký písek a tyrkysová voda, stejně jako palmy a hotely, kde si přímo na břehu oceánu můžete objednat tradiční masáž, venkovní koupel v okvětních lístcích růží nebo večeři při svíčkách. Zanzibar je také úžasná směs kultur a tradic – doporučuji sledovat taneční vystoupení s barevnými šátky!

PROVENCE – Valensole a procházka mezi levandulovými poli

Nekonečná levandulová pole vás nadchnou. Krom levandulí je pole plné včel, ale nikdo nenapíše, jak krásná je vůně, která se vznáší nad poli! Provence má také krásné zámky a vynikající jídlo! Nezapomeňte na svou růžovou skleničku – odtud pocházejí nejdražší růžová vína ve Francii.

BENÁTKY – nejromantičtější plavba na světě

Jedinečné, plné poezie a romantiky. Melancholické a extravagantní – Benátky jsou jediné místo na světě. Vydejte se na plavbu gondolou a obdivujte z vody krásné památky renesance a baroka. Luxusní budovy a malé, úzké uličky s mosty. Tady je na každém kroku co obdivovat! Nezapomeňte ani na výborné víno a jdílo.

POSITANO – Itálie, ti amo

Žádná jiná země není tak rozmanitá, pokud jde o krajinu, kuchyni a jazyky, jako Itálie. Sever a jih jsou úplně jiné světy, i když oběma k snídani dominuje černé espresso a croissanty. Positano se nachází v regionu Kampánie, na pobřeží Amalfi, které milují zahraniční turisté a Italové. Domy umístěné na kopci působí úžasným dojmem. Obdivovat je můžete z teras a balkonů luxusních hotelů a vil, které v sezóně praskají ve švech!