pláže pro dětipláže pro děti

Nejlepší italské pláže pro rodiny s dětmi vám představíme v následujících řádcích. Itálie je země, kam se vracíme opakovaně.

Nejlepší italské pláže pro vaši dovolenou

V Itálii je celá řada pláží oceněna zelenými vlajkami. Tato cena, kterou uděluje skupina pediatrů, byla vytvořena s cílem identifikovat pláže, jejichž vlastnosti nejlépe splňují potřeby dětí na pláži a zajišťují jejich bezpečnost.

Při udělování Zelené vlajky se berou v úvahu různá kritéria, která vyžadují, aby pláž měla čistý písek pro hraní a volný pohyb, dostatek prostoru mezi deštníky a čistou mělkou vodu u pobřeží. Musí mít také plavčíky, hřiště, místa na přebalování a kojení a v blízkosti bary, zmrzlinárny nebo restaurace. Abychom vám pomohli vybrat perfektní místo pro dovolenou přátelskou k dětem nebo jen víkend na pláži s rodinou, vybrali jsme pro vás ty nejlepší italské pláže s plážemi vhodnými pro děti.

Forte dei Marmi: pohodlí pro děti i dospělé

Známé letovisko Versilia, Forte dei Marmi, je ideálním místem pro rodinnou dovolenou. Široké pláže s jemným, zlatavým pískem, moderní vybavení pro každého. Zaujme vás široká nabídka služeb pro děti přispěly k zisku Zelené vlajky. Zatímco dospělí odpočívají pod slunečníkem nebo si užívají luxusu elegantních altánků, děti se mohou zapojit do her a aktivit, které jsou pro ně organizovány. Kromě četných míst, kde se můžete koupat, zde není nouze o plně vybavené, zcela volné pláže, které si zachovaly vzhled divoké Versilie.

Čtěte také: Rodinná dovolená v Itálii

Cervia: zábava u moře

Nejlepší italské pláže pro rodiny s dětmi

Nejlepší italské pláže pro rodiny s dětmi nabízí i přímořské městečko Cervia. Riviera Romagnola je známá svou pohostinností a vynikajícími službami nabízenými turistům, kteří si ji každoročně vybírají pro svou dovolenou.

Mezi nejznámější letoviska tohoto úseku pobřeží Jaderského moře patří právě Cervia, známá zejména svou gastronomií pro rodinnou turistiku. Cervia má široké pláže, kde si děti mohou bezpečně hrát. V okolí je k dispozici také široký výběr mnoha dalších aktivit pro skutečně jedinečnou dovolenou. Bavit vás budou aktivity jako je procházka borovými lesy nebo návštěva motýlích domů Case della Farfalle, kde můžete obdivovat stovky tropických motýlů volně létajících do jejich obnovené stanoviště. Pro aktivnější je zde odpoledne v zábavním zábavním parku CerviAvventura v srdci přírodního parku Cervia nebo den v italském zábavním parku Mirabilandia.

Senigallia: měkký písek na východním pobřeží

Podél pobřeží Marche leží Senigallia, město známé svými písečnými plážemi a průzračně modrým mořem. Pobřeží Senigallie je známé jako Velvet beach, protože písek je tak jemný a měkký, že vám pod nohama připomíná samet. Pláž je dlouhá asi kilometr s místy, kde se může koupat celá rodina, a dalšími službami. Děti se zde mohou zabavit stavbou hradů z písku a koupáním v moři. Moře je zde velmi mělké, takže je ideální pro děti. Po dni stráveném na pláži se můžete procházet historickým centrem Senigallie nebo navštívit okolní krásné italské vesnice a zelené kopce.

Zaujaly vás tipy na nejlepší pláže pro rodiny s dětmi? Ať už vyrazíte do Itálie letadlem nebo autobusem, vždy to bude ideální dovolená.