Rodinná dovolenáRodinná dovolená

Odpočinek je podstatou letní dovolené, zejména když je příznivé počasí a svítí horké letní slunce. Pokud si chcete užít blízkost přírody, moře a své rodiny, ideálním řešením je dovolená v Itálii. Ubytovat se přitom můžete v apartmánech u pláže, v luxusních hotelech nebo prostě jen v kempu. Moderní italské kempy nabízejí nejen komfortní podmínky pro rodiny s dětmi, ale také spoustu atrakcí v letovisku.

Různé možnosti ubytování

V první řadě je třeba zdůraznit, že moderní kempování v Itálii má jen málo společného s jednoduchým kempem. V kempu nemusíte bydlet ve stanech – můžete si vybrat i z tradičních chatek s několika samostatnými pokoji a někdy i karavanů k pronájmu.

Stany mohou vzbuzovat určité obavy, pokud jde o spaní s dítětem, zvláště pokud je velmi malé. Ve skutečnosti se však i stany pronajímané v italských kempech výrazně liší od těch používaných v terénu. Za prvé, jsou dostatečně vysoké a dostatečně velké, aby snadno oddělily několik místností. Jsou umístěny na stabilních terasách, díky tomu vám bude ve stanu příjemné teplo.Vzhledem k jejich konstrukci můžete v takových stanech spát na pohodlných postelích stejně jako v pronajatých domech a děti mohou mít dokonce vlastní ložnici. Před výběrem ubytování v kempu se vyplatí zjistit, jaké vybavení nabízí. V některých střediscích jsou i ty nejjednodušší modely stanů vybaveny sociálním zařízením, toaletou nebo přístupem k tekoucí vodě. V jiných však mohou sociální zařízení, alespoň v konkrétní části kempu, zůstat sdílená.

Dovolená v Caorle

Vyrazit můžete například do slunného městečka Caorle, kde najdete možnost ubytování v kempech, pro náročnější klienty pak v již zmíněných apartmánech u pláže, malých vilkách s bazénem nebo luxusních hotelech. Ubytovat se můžete jak v centru města, tak nedaleko pláže nebo v klidné vilové čtvrti.

Caorle je velmi vyhledávané turistické středisko. Jeho výhodou jsou pozvolné vstupy do moře. Městečko má navíc i vlastní aquapark, nespočet obchůdků a restaurací s výborným jídlem.

Dovolená v Itálii vám přinese zábavu

V kempech najdete zóny s domy, stany a přenocováním. Vedle nich jsou obvykle restaurace a obchody, kde si můžete koupit základní produkty. Nechybí ani místa jako prádelna a mnoho atrakcí včetně bazénů nebo herních pasáží. Při výběru kempu, kam jet s dětmi, věnujte pozornost právě nabízeným atrakcím pro děti. Nejčastěji se jedná o bazény, dětské herny a hřiště. V centrech známých svým zaměřením na rodiny s dětmi často najdete aktivity animátorů nebo živá vystoupení pro děti.

Itálie nabízí nespočet možností, kde trávit svou dovolenou. Jedním z míst, kde se můžete těšit na koupání i noční procházky po kolonádě či nákupy, je Bibione. Do Bibione i Caorle se můžete dopravit vlastním automobilem díky krátké vzdálenosti z ČR.