tanah lottanah lot

Proč se vyplatí jet na Bali? Indonéská republika se skládá ze série ostrovů posetých Indickým oceánem. Je to jedno z největších souostroví na světě a jedna z největších převážně muslimských zemí. Nejoblíbenějším místem je však Bali. Je to malý ostrov, jen 140 km na 80 km, který leží jižně od rovníku. Většina z těchto tří milionů obyvatel jsou hinduisté a je to jediný hinduistický ostrov v Indonésii.

Proč vyrazit na Bali?

Bali je rozhodně kouzelné místo. Zelená terasovitá rýžová pole, vulkanické hory, kokosové lesy, nekonečné pláže a exotické květiny jsou jen částí velkolepé přírodní krásy ostrova. Dalo by se říci – ráj na Zemi! Kvalita obrazů, dřevořezeb a šperků ve vás vyvolá chuť sáhnout do kapsy a vše si koupit.

Úžasný umělecký život a přírodní krásy jsou zastíněny duchovním vědomím lidí. Oslava je součástí každodenního života. Požehnání a modlitby jdou ruku v ruce s narozením, smrtí a svátky. Každá událost je duchovní událostí. V průběhu let se můžete zúčastnit chrámových festivalů, kremací, svateb, stavebních požehnání a oslav úplňku, atd.

Kdy je nejlepší čas jet na Bali?

Hlavní sezóna na Bali je v měsících červenec a srpen, během Velikonoc a Vánoc/Nového roku (prosinec až první týden v lednu). To je doba, kdy je na Bali největší ruch. Z mnoha důvodů je však nejlepší doba pro cestu na Bali duben, květen, červen a září, říjen – tedy před a po turistické sezóně

Kde bydlet na Bali?

Stojí za to zvážit vaši základnu na Bali, protože chaotický provoz a horké počasí budou znamenat, že se budete držet blízko svého hotelu nebo penzionu.

Rozhodnutí, kde se na Bali ubytovat, je důležitější, než si možná myslíte. Výběr oblasti a hotelu proto vyžaduje chvíli zamyšlení a studium informací na toto téma.

Tanah Lot Bali
Tanah Lot Bali

Dlouhá pláž podél jižního pobřeží od letiště po Tanah Lot je jedním z nejoblíbenějších míst na ostrově, ale každá část je jiná.

Kuta – dobré na párty a snadný přístup. Kuta získává špatnou pověst jako centrální část ostrova. Je blízko letiště, je zde spousta nočních klubů, barů, malých obchodů a mnoho příležitostí ke smlouvání. Je zde spousta možností ubytování a obchodů za dobré ceny a přímo na pláži.

Seminyak – dobré pro plážové mrazení a stylový noční život. Dále podél pobřeží Seminyaku stále najdete spoustu restaurací, nočních klubů a pláží. Nachází se zde známá prémiová noční místa jako Potato Head a Ku De Ta. To je trochu uvolněnější než Kuta. Nachází se zde spousta luxusních hotelů a vil.

Přečtěte si také: Turecká riviéra – proč stojí za to na ní vyrazit?

Canggu – dobré pro surfování a chlazení. Jízdou podél pobřeží se dostanete do Canggu, což je velmi oblíbené místo ze tří zmíněných. S uvolněnější surfařskou atmosférou je zde spousta skvělých kaváren a pláž Echo, známá svým dobrým surfováním.

Další letoviska na Bali

Bukit – Pod letištěm je malý výběžek hlavního ostrova s ​​názvem Bukit. Plno luxusních letovisek, soukromých pláží a místních vesniček si zde budete mít z čeho vybírat.

Benoa – vhodné pro vodní sporty. Zdejší pláž není nejlepší na opalování, ale nabízí spoustu možností pro vodní sporty, a proto jsou zde ceny ubytování obvykle levnější než v hlavní oblasti Bukit.

Jimbaran – dobré pro mořské plody a západy slunce. Pláž v zálivu Jimbaran se dívá přes letiště a má krásné západy slunce. Pláž je pěkná, v okolí spousta restaurací s mořskými plody. Najdete zde mnoho možností ubytování. Vzhledem k tomu, že je velmi blízko letiště, je to ideální zastávka poblíž.

Ubud- Bali
Ubud- Bali

Ubud – dobré pro kulturu a jógu. Je to „kulturní hlavní město“ Bali, je domovem slavné Yoga Barn, četných škol vaření a Opičího lesa, který přitahuje davy lidí. Zde si budete moci užít tradiční tanec, možnost navštívit palác a prohlédnout si krásné ručně vyřezávané dřevěné výrobky.
Určitě vyzkoušejte všechny lahodné veganské restaurace v Ubudu, je to jedno z nejlepších míst v Asii pro vegany a vegetariány!

Sanur- Sanur je dobrým kompromisem mezi klidnými plážemi a hlučným nočním životem. Můžete zde získat dobrou rovnováhu a také skvělou základnu pro výlety přes noc. Pláž je chráněna útesem, takže je skvělým místem pro rodiny. Se spoustou ubytování a také bary a restauracemi, které nejsou exkluzivní pro resorty, zde nemusíte utrácet jmění jako v BTDC.