lyže

Vánoce a začátek nového roku jsou pro mnohé z nás jednou z mála příležitostí, jak si naplánovat dovolenou. Zájezdy jsou stále oblíbenější – a to nejen do hor. Kouzelná a nezapomenutelná může být i dovolená v zahraničí strávená na lyžích, v teplých zemích nebo na zcela neobvyklých místech.

Čtěte také: Turecká riviéra – proč stojí za to na ní vyrazit?

Vánoce v zahraničí?

Vánoce jsou skvělá příležitost vycestovat někam dál. Mnoho lidí si pak bere dovolenou. Na méně oblíbených místech v tomto období můžete počítat i s výhodnými cenami a různými last minute akcemi. Pohodlné jsou i Vánoce v zahraničí. Nemusíte strávit několik dní či týdnů únavnými přípravami na štědrovečerní večeři a nákupy. Díky zájezdu, kde se stoprocentně odpoutáte od každodenních povinností a předvánočního shonu, si lépe odpočinete. Budete trávit čas s rodinou, zkoušet nové věci a začít další rok s novou energií. A kouzelnou atmosféru můžete navodit všude – do značné míry záleží na nás, ne na nádobí na stole nebo na počasí venku.

Exotické destinace na Vánoce

Pokud chcete uniknout zimě, exotické destinace budou dobrým řešením. Vánoce na pláži a s palmou místo vánočního stromku mají také své kouzlo pro celou rodinu, single i páry. Zvláště tam, kde je léto v plném proudu. Prosinec a začátek ledna je ideální čas na plánování dovolené v teplých zemích – Thajsku, Maledivách, Dubaji nebo Bali.

Lyžařské destinace na Vánoce

Pokud chcete strávit dovolenou v zahraničí, ale preferujete zimní scenérii, vánoční výzdobu a kouzelnou atmosféru, vyrazte na lyže. V Alpách právě začíná sezóna a střediska čekají na turisty. Výbornou volbou budou nejmódnější zimní destinace v Rakousku a Švýcarsku. Určitě tam najdete spoustu sněhu, sváteční atmosféru a spoustu atrakcí.

Booking.com

Náš tip: Kitzbühel, Rakousko

Je to středisko proslulé skvělými lyžařskými podmínkami a luxusními atrakcemi. Čeká na vás až 185 km tras, z toho 106 km lehkých, 60 středně těžkých a 19 km těžkých. Zde se také nachází trasa „Die Streif“, považovaná za jednu z nejnebezpečnějších na světě. Kitzbühel má také ideální podmínky pro lyžařské túry a lyžování mimo sjezdovky. V samotném městě se konají vánoční trhy. Ve Staré tržnici můžete obdivovat krásné vánoční dekorace připravené speciálně na Vánoce a ochutnat místní speciality v některé z nejlepších restaurací v Rakousku. Nechybí ani obchody slavných návrhářů, kadeřníků a klenotníků.