termy bukowinatermy bukowina

Termální lázně jsou horké prameny, které jsou jedním z přírodních zdrojů. Koupel v teplé vodě uvolňuje a zlepšuje zdraví, na mnoha místech byly vybudovány i komplexy nabízející různé formy zábavy. Kde najdete nejlepší termální lázně?

Jaké jsou nejlepší termální lázně v Polsku? Na tuto otázku neexistuje jediná správná odpověď, protože jich je mnoho a všechny se zdají být jedinečné. Také nejde o žádný moderní vynález – termální lázně a koupele byly stálým prvkem kultury starého Říma a v 18. a 19. století se relax „u vod“ stal oblíbenou formou trávení volného času umělců, šlechty a korunované hlavy. Nyní je relaxace v horkých pramenech dostupná všem, proto jsme pro vás připravili subjektivní seznam míst, která stojí za to navštívit a vyzkoušet.

Čtěte také: Antverpy – město diamantů

Termální lázně v Polsku

Polsko je třetí zemí v Evropě co do počtu horkých pramenů. Kolem některých byly vybudovány velké rekreační komplexy, které přitahují tisíce lidí hledajících odpočinek a dobrou zábavu. Mezi taková místa patří Bukowina Tatrzańska, Białka Tatrzańska a Chochołów.

Horké prameny v Polsku – Białka Tatrzańska

Terma Bania je jedním z míst, které Podhalí proslavilo. Většina turistů spojuje dovolenou na horách s návštěvou tohoto místa. Bazény fungují celoročně a jsou naplněny vodou, jejíž teplota dosahuje až 38 stupňů Celsia. Areál je rozdělen na hlučnou a klidovou zónu a hostům je k dispozici celkem čtrnáct vnitřních a venkovních bazénů. Kdo by odolal místu, kde se při namočení v teplé vodě můžete pokochat výhledem na panorama tatranských štítů?

Horké prameny v Polsku – Bukowina Tatrzańska

Podhalí je skutečným zdrojem termálních vod. Jejich vlastnosti jsou využívány i v Termálech Bukowina, kde byl vybudován rozsáhlý bazénový komplex. Voda tam má teplotu v rozmezí 28 až 36 stupňů Celsia. Kromě toho je v nabídce také rodinné zábavní centrum a sauna.

Horké prameny v Polsku – Chochołów Chochołowskie

Termály vyčnívají nad podobnými zařízeními tím, že využívají termální vodu bohatou na síru, hořčík, vápník a sodík, zdejší bazény jsou navíc naplněné solankou. Můžete se také koupat v sudech se surovou sirnou minerální vodou a rozlehlý rekreační areál. Venku i uvnitř je na třicet bazénů a SPA zóna se saunou a vyhlídkovou terasou.

Booking.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *