Léto skončilo a pro mnohé z nás to znamená návrat do práce. Pokud však máte pár dní volna, podzim je ideální čas na cestování. Podzim bývá nazýván přechodným obdobím – vždyť po vedru zbyla jen vzpomínka a na tu pravou zimu ještě čekáme. Cestování na podzim však může mít své kouzlo a mnoho dalších výhod. Nezáleží na tom, zda plánujete víkendový výlet nebo chcete strávit několik týdnů v zahraničí. Zde je pět důvodů, proč cestovat na podzim:

Cestování na podzim je levné

Za prvé, na rozdíl od léta není podzim nejčastěji volenou cestovní sezónou. Můžete tak najít hotely a letenky za velmi výhodné ceny. Pro hotely je průmyslovým standardem mít po zbytek roku specifické ceny mimo hlavní sezónu. Vzhledem k tomu, že již není hlavní sezóna, můžete si rezervovat hotelový pokoj za zvýhodněné ceny, díky čemuž je podzim automaticky nejlevnější dovolenkovou sezónou. Cestování na podzim vás bude bavit.

Čtěte také: Kam na dovolenou v září

Ideální teploty na podzim

Nejlepší na podzimu je, že nás čeká ještě spousta sluníčka. Pokud ušetříte na ubytování, můžete si užít kouzlo konce léta, ale za mnohem nižší cenu. Na podzim mohou být ještě horké dny, ale celkově je teplota mírná, díky čemuž je venku příjemnější.

Jedinečné výhledy

Pokud jste rádi venku, podzimní čas je pastvou pro smysly. Od procházek lesem, sběru jablek, plavby lodí až po procházky v parcích zdobených žlutým, oranžovým a červeným listím je podzim malebným obdobím roku. Udělejte si výlet, pronajměte si chatu v lese nebo na horách a užívejte si krásy podzimu.

Booking.com

Méně turistů znamená méně davů

Na podzim cestuje méně lidí než v létě, což znamená méně turistů a menší davy lidí. To také znamená, že se nebudete muset brodit přeplněnými náměstími a frontami v muzeích nebo zábavních parcích. S menším počtem turistů budete mít také více příležitostí pořídit si skvělou fotku Eiffelovy věže, Pantheonu nebo Malé mořské víly bez stovek lidí v záběru. Díky tomu, že o cestování má zájem méně lidí, můžete být flexibilnější a jednat bez obav, že neseženete vstupenky. Užijte si cestování, přemýšlejte o vstupenkách na koncerty nebo jednodenních výletech.