bulharsko

Kam na dovolenou v srpnu? Srpen je měsícem, který si extrémně často vybíráme pro naše prázdninové cesty. Během této doby se můžeme spolehnout na krásné počasí a spoustu možností, pokud jde o trasy. Pokud plánujete dovolenou v srpnu, ověřte si, kde máte zaručeno slunce a dokonalou atmosféru.

Itálie

Pokud přemýšlíte, kam na dovolenou v srpnu, zvažte Itálii. Tato jihoevropská země je perfektní destinací pro všechny prázdninové eskapády. Itálie v srpnu nabízí vynikající počasí – v závislosti na regionu můžeme počítat s teplotami od 25 do 28 stupňů, takže ideální podmínky jak pro opalování, tak pro prohlídky památek.

Booking.com

A v Itálii je rozhodně co navštěvovat a kde relaxovat ve výjimečně přátelských podmínkách. Itálie je obklopena čtyřmi moři: Jaderským, Jónským, Tyrhénským a Ligurským. Právě zde se nachází nejvyšší sopka v Evropě, Etna na Sicílii, a také aktivní Vesuv. Kromě krásných pláží a prázdninového podnebí láká Itálie zajímavou historií, bohatou kulturou, nádhernými památkami a vynikající kuchyní – italské kulinářské umění je považováno za jedno z nejlepších na světě. V Itálii se vyplatí naplánovat si návštěvu měst, která jsou známá po celém světě – Řím, Milán, Benátky, Neapol a samozřejmě Vatikán jsou místa, která by rozhodně neměla být součástí našeho itineráře této jedinečné země.

Ideální místo kam na dovolenou v srpnu – Řecko

Při hledání místa, kam na dovolenou v srpnu, je dobré zvážit i Řecko. Prázdninové počasí je jako stvořené pro opalování a užívání si vodních atrakcí. Srpnové teploty jsou 30-34 stupňů, takže je horko, a zároveň – což je charakteristické pro středomořské klima – sucho a bez deště. Vyberete-li si Řecko pro svou dovolenou, můžete mít záruku dokonalého počasí.

Řecko nabízí prakticky vše, co ke skvělé dovolené potřebujete – písečné pláže, teplé moře, nádhernou, bujnou vegetaci, ale i spoustu míst k návštěvě – nesmí se zapomínat, že je to kolébka evropské kultury s mnoha starověkými památkami, starobylé budovy a chrámy. Při plánování dovolené v Řecku se vyplatí pohlídat si návštěvu Athén s Akropolí a dalšími objekty, které známe z hodin dějepisu.

santorini-416135_1920
santorini. zdroj: pixabay.com

Nejen pevninské Řecko je ideální místo, kam na dovolenou v srpnu – mezi turisty jsou velmi oblíbené řecké ostrovy rozeseté kolem Středozemního, Jónského a Egejského moře. Z těch nejoblíbenějších a zároveň nejrušnějších stojí za zmínku největší Kréta plná bujné vegetace Rhodos, Santorini, Zakynthos a Mykonos. Pokud hledáte něco menšího a klidnějšího, můžete jet na Lesbos nebo Kefalonii. Každý z ostrovů má svou jedinečnou atmosféru a je svým způsobem jedinečný. Všude také najdeme spoustu prázdninových atrakcí, díky kterým se z dovolené vrátíme osvěžení a nabití pozitivní energií.

Bulharsko

Pro nejteplejší dovolenou v srpnu je dobré myslet i na Bulharsko ležící na Balkáně v jihovýchodní Evropě. V srpnu se Bulharsko jeví jako ideální místo pro letní dovolenou – teploty dosahující 28 stupňů, plné slunce a prakticky žádné riziko deště je zárukou toho, že se prázdniny ponesou ve slunečné atmosféře. Dovolená v Bulharsku byla velmi populární před desítkami let, kdy zástupci elity cestovali na Zlaté písky nebo na Slunečné pobřeží. Po letech se tato destinace opět a včas stala módou a cestovatelé, kteří již navštívili celou jižní Evropu, dychtivě volí tuto poněkud zaběhnutou zemi.