Bulharsko

Bulharsko jsou nejen pláže

Bulharsko je prázdninovým hitem Černého moře, který si pro svou dovolenou každoročně vybírají miliony turistů. Bulharské pobřeží je dlouhé přes 350 km a Achtopol se může pochlubit nejdelší pláží – město je také považováno za nejslunnější. Dovolená Bulharsko je to pravé řešení pro všechny.

Pro nadšence aktivního odpočinku doporučujeme výlet do Malého Tarnova, které se nachází v pohoří Strandža. Tam můžete navštívit hrobky a chrámy a vystoupat na vrchol – Golyamo Gradiszte. Milovníci lenošení a plánování dovolené v Bulharsku ve variantě all inclusive by za nezapomenutelnou dovolenou měli vyrazit do nejznámějších letovisek, jako je Slunečné pobřeží nebo Zlaté písky. Nabízejí mnoho atrakcí, včetně příznivých podmínek pro vodní sporty, SPA dovolenou a ubytování v hotelech různých tříd – od pětihvězdičkových resortů, přes rodinné penziony až po levné a oblíbené ubytování. Gurmáni najdou v nedalekých tavernách vynikající bulharskou kuchyni a místní víno.

Dovolená Bulharsko – doporučené prázdninové destinace

Dovolená Bulharsko není jen příležitostí strávit čas u moře. Přestože jsou skvělé klimatické podmínky a moderní infrastruktura resortů největšími přednostmi dovolené v této balkánské zemi, nezapomínejme ani na její další bohatství.

Zdejší památky vás nepochybně zlákají. Při odpočinku na last minute dovolené na Slunečném pobřeží nebo na Zlatých píscích můžete využít nabídky fakultativních výletů nebo návštěvy na vlastní pěst díky dobře organizované autokarové dopravě. Tato letoviska jsou obzvláště oblíbená, což znamená, že se v nich ve dne i v noci hemží život. Jen několik kilometrů dělí Zlaté písky Bulharsko (nacházející se v národním parku) od kláštera Aladzha, vytesaného do skály. Nedaleko se nachází také Varna, související s polskou historií. Při dovolené na Slunečném pobřeží se musíte vydat do nedaleké starobylé městské archeologické rezervace Nesebar (zapsané na seznamu UNESCO).

Za návštěvu stojí i Sozopol (také na seznamu UNESCO). Krásné historické staré město a atraktivní pláž mu dodávají kouzlo. Bulharsko má neobvykle bohatou historii, ve které se mísí ortodoxní a osmanské vlivy. Budeme obdivovat nejkrásnější kláštery v Sofii a na jihu s památkami z dob Osmanské říše – mešity a turecké lázně. Pokud chcete levnou dovolenou daleko od shonu letovisek – pro vaše bulharské dobrodružství doporučujeme vybrat si hotel v některém z kouzelných přímořských městeček – např. v Carevu. Svatý. Konstantyn a Elena, zatímco Albena se může pyšnit Modrou vlajkou. Zdejší pláže jsou opravdu nádherné a příroda tohoto letoviska láká k zábavě turistů. Dovolená Bulharsko, to jsou hotely, které jsou poměrně dobře vybavené a nabízejí různé vybavení a atrakce, jako jsou aquaparky, lázně a animace. Připravte se na cestu. Poradíme vám jak sbalit příruční zavazadlo do letadla.