SantoriniDovolená řecko

Čistá voda, čisté písečné pláže, krásné výhledy na bělostné budovy a nádech historie – Řecko je rozhodně skvělé místo pro odpočinkovou dovolenou! Co si ale vybrat: pevninské Řecko nebo třeba ostrovy Kréta, Santorini, Zakynthos nebo Rhodos?

Dovolená Řecko

Řecko nabízí mnoho nápadů na prázdninové výlety, a to jak ambiciózní, tak spojené s prohlídkou památek. Hlavně pak spočívající v relaxaci na pláži a využití možnosti Řecko all inclusive. Krásné počasí v kombinaci s udržovanými plážemi a obyvateli otevřenými turistům vám dávají šanci zažít dobrodružství i během levné last minute dovolené. Pevninské Řecko je rájem pro lidi, kteří si chtějí během dovolené odpočinout a dozvědět se trochu historie. Olympská riviéra nabízí výběr z malebných měst, jako je Paralia a Platamonas. Odtud se můžete snadno vydat na výlet na horu Olymp. Dovolená Řecko to je perfektní volba pro všechny.

Řecké ostrovy jsou zase perfektním místem pro dovolenou plnou relaxace a odpočinku. Krásné výhledy na královnu řeckých ostrovů, tedy Krétu, dokonale konkurují Rhodosu, známému také jako Ostrov Slunce. Všechny nabízejí krásné pláže, spoustu klubů, levné ubytování a úžasný zážitek.

Řecko – kam na dovolenou na poslední chvíli?

Dovolená Řecko je tak rozmanitá, že si odpočine téměř každý bez ohledu na věk a zájmy.
Pevninské Řecko zahrnuje jak krásnou Olympskou riviéru, tak poloostrovy: Chalkidiki a Peloponés. Riviéra umožňuje strávit dovolenou příjemnou relaxací spojenou s návštěvou Atén nebo Olympu.
Leptokaria může být rájem pro milovníky vodních sportů a ti, kteří preferují krásné pláže, si jistě oblíbí Paralii. Peloponés s malebným letoviskem Tolo nebo Chalkidiki s historickým městečkem Nea Potidea nabízí dobrý odpočinek pro rodiny s dětmi a příznivce památek.

Zdejší ostrovy jsou jako stvořené pro vysněnou last minute dovolenou v Řecku pro mladé lidi hledající noční život. Kréta, známá také jako miniaturní Řecko, vám dává možnost seznámit se s místní kuchyní a odpočinout si v teplých, chráněných zátokách prakticky v každém letovisku, od Platanias po Maliu. Stále populárnější slunečný Rhodos je šancí spatřit jeden z divů světa a odpočinout si mezi eukalypty poblíž Kolymbie; Každý, koho láká noční život bude lákat i dovolená Řecko, například v Lindosu s charakteristickými, nabílenými domy, ve kterých jistě najdete levný hotel. Hledáte-li dovolenou v jiných zemích, zaujmout vás může Bulharsko.