španělskošpanělsko barcelona

Mallorca, Ibiza, Tenerife, Lanzarote – tato nejoblíbenější španělská letoviska znějí jako příslib úspěšné slunečné dovolené. Turisty z celého světa potěší krásné pláže, teplé moře a žhavá atmosféra tance a zábavy. Španělsko je místem slunce a zábavy.

Nejlepší destinace ve Španělsku

Andaluzie

Nekonečná fiesta, žhavé rytmy flamenca, slunce, rozlehlé písečné pláže obklopené neposkvrněně čistou, intenzivně tyrkysovou vodou a majestátními horami. Andalusie je kvintesence Španělska a místo, odkud se nechcete vracet.

Majorka

Ostrov, považovaný za nejkrásnější ve Středomoří, je barevným místem plným kontrastů a především poskytuje spoustu zážitků.

Costa del Maresme

Costa Del Maresme je krásné jižní pobřeží Katalánska, které se táhne od Blanes až po uměleckou a slunnou Barcelonu. Je to kout, který zahrnuje téměř padesát kilometrů rajských pláží, útesů a voňavých dubových a borových lesů. Dovolená na Costa Del Maresme je příležitostí k hluboké relaxaci a úniku od obtížného nebo nudného každodenního života.

Baleáry

Tyrkysová voda, dostatek slunce, pohádkové pláže a pocit, že jste našli svůj ráj na zemi. Baleárské ostrovy jsou ostrovy plné štěstí, krásy a zajímavostí, stojí za to sem přijet najít svůj azyl.

Dovolená ve Španělsku

Španělsko nabízí dovolenkářům nezapomenutelné zážitky po celý rok. Jedná se o jednu z nejnavštěvovanějších zemí Evropy, dovolenou můžete strávit na pevnině nebo na ostrovech. Každý návštěvník si najde to své – zlaté pláže, malebné útesy nebo neobjevené zátoky. Je to ideální místo pro blažené lenošení a užívání si výhod all inclusive a provozování vodních sportů, jako je potápění nebo windsurfing. Celé přímořské Španělsko je skvělou a levnou ubytovací a stravovací základnou, každým rokem zde vzniká stále více moderních hotelů, SPA center a restaurací.

Češi milují horké Španělsko pro ohnivé flamenco, lahodné plody moře, víno z místních vinic a pro pohostinnost obyvatel. Je to země, která nikdy nespí a každého okouzlí tancem a hudbou. Nebeský odpočinek vždy zaručí slunečné počasí a výhledy, které vám zůstanou navždy v paměti.

Španělsko – doporučené prázdninové destinace

Za návštěvu stojí celé Španělsko – podél i napříč. Každý kout této horké země potěší ty, kteří sem přijedou na levnou dovolenou. Milovníky architektonických památek jistě okouzlí bílá městečka a velké metropole – Madrid, Sevilla, Valencie, Barcelona. Pulzující města mohou nabídnout okouzlující stará města, honosně navržené paláce a chrámy různých vyznání, připomínající složitou historii tohoto poloostrova. Sportovní nadšence potěší návštěva Camp Nou – stadionu FC Barcelona nebo Santiago Bernabéu patřící Realu Madrid.

Na kontinentu patří k nejpůvabnějším plážím pobřeží Costa Brava, Costa del Sol a Costa de la Luz. Nejoblíbenějšími ostrovy jsou však Kanárské ostrovy (Tenerife, Fuerteventura, Gran Canaria, Lanzarote), Mallorca a Ibiza. Přímořská letoviska a letoviska Atlantského oceánu jsou skutečným rájem pro sluníčkáře a fanoušky všech druhů vodních sportů. Španělsko může být také dovolenkovou destinací pro milovníky hor. Za návštěvu stojí: Kantaberské pohoří, Kastilské pohoří, Pyreneje nebo národní park Ordesa, kde se mezi zasněženými vrcholky rozprostírají malá lidská sídla a zelené pastviny.

Vypravit se s námi můžete i do jiných zemí jako jsou Řecko či Bulharsko.