kam na dovolenoukam na dovolenou

Leden je začátek roku, ale uprostřed zimy v našem mírném klimatu. Pokud jste již unaveni špatným počasím a nízkými teplotami, vyražte teď v lednu na dovolenou. Dovolená v tomto ročním období může být vydařená, levnější než v prázdninovém období a zároveň plná sluníčka. Podívejte se, kam na dovolenou v lednu, abyste si zaručili dokonalé počasí.

Proč vyrazit na dovolenou v lednu?

V době, kdy panuje lednové chladné počasí, je na mnoha místech světa největší horko, které trvá. Zeměkoule je naštěstí tak velká, že v zimní sezóně snadno najdete místa plná slunce a vysokých teplot. Proč se vyplatí jet v lednu na dovolenou? Důvodů může být minimálně několik. V první řadě je mnohem snazší získat volno na mnoha pracovištích mimo prázdninovou sezónu než v sezóně.

Prázdniny v lednu jsou perfektním způsobem, jak uniknout zimě, špatným teplotám, sněhu, mrazu a také zimní depresi, která nás často postihne v období bez tepla a slunce. Stačí krátká dovolená uprostřed zimy, abyste dobili vnitřní baterky a vrátili se domů se skvělým přístupem a krásným opálením zároveň. Vzhledem k tomu, že jen málokdo vyrazí na dovoleno v lednu oproti letní sezóně, můžete v této době najít celou řadu akčních zájezdů, last minute nabídek a dalších příležitostí k výrazným úsporám. Jen mimo sezónu je to levnější. Většina cestovních kanceláří má v zimě skvělé nabídky za konkurenceschopné ceny. Kam na dovolenou v lednu?

Kapverdy

Pokud přemýšlíte, kam vyrazit v lednu na dovolenou, rádi vám navrhneme atraktivní turistické cíle. Kapverdské ostrovy jsou na prvním místě. Je to místo stejně exotické jako výjimečně krásné. Jedná se o ostrovní stát ležící v Atlantském oceánu asi 450 kilometrů od západního pobřeží Afriky. Jelikož se nacházejí v rovníkovém klimatickém pásmu, můžete v našich klimatických podmínkách očekávat teplo a slunce i v tuhé zimě. Leden je na Kapverdách rozhodně létem, průměrné teploty přes den jsou 29 stupňů a v noci o něco méně. Moře je také výjimečně teplé a ideální pro koupání a vodní sporty. Nehrozí déšť, takže všechny dny bude ideální počasí.

Na Kapverdách nejvíce uchvacují přírodní podmínky, nádherné pláže, úžasné výhledy a výborná infrastruktura pro turisty. Ostrovy se nacházejí daleko od turisticky nejvyhledávanějších regionů, takže jsou stále docela nedotčené a nezastavěné. Dva z nejoblíbenějších a dobře organizovaných turistických ostrovů jsou Sal a Boa Vista. Právě zde najdeme nejvíce letovisek, ale i městečka se zbytky portugalské kultury. Ostrovy jsou svéráznou směsí dvou kultur – portugalské a africké, což je vidět na architektuře, kultuře i ostrovní kuchyni.

Havaj

Při hledání místa, kam v lednu vyrazit na dovolenou, uvažujte také o Havaji. Pro obyvatele Evropy je to docela exotická destinace, ale je ideální pro lidi, kteří chtějí uprostřed zimy vyrazit do opravdového ráje. Počasí na Havaji je v tuto dobu ideální na opalování. Teplota vzduchu neklesá pod 26 stupňů, teplota vody je perfektní i ke koupání. Ano, občas prší, ale je to velmi sporadické a spíše chladí horkou atmosféru, než aby rušilo relaxaci.

Dovolená na Havaji je příležitostí vidět některé z nejkrásnějších pláží světa zblízka. Mezi nimi je na prvním místě rozhodně Waikiki Beach ležící na největším havajském ostrově Oahu. Pláž je stejně oblíbená jako přeplněná, ale místo pro sebe si na ní snadno najdete. Dalším místem, které musíte bezpodmínečně vidět, je Hanauma Bay, která potěší krásnými, dechberoucími výhledy, ale také zajímavými druhy zvířat, která zde žijí ve svém přirozeném prostředí.

Aruba

Kam na dovolenou v lednu, aby bylo teplo? Další osvědčenou odpovědí na tuto otázku bude Aruba. Je to ostrov ležící poměrně daleko, v Karibském moři, ale patří do Nizozemského království, což znamená, že exotické podnebí se zde snoubí s mnoha prvky evropské kultury.

Na Arubě je lednové počasí prostě nádherné – teploty vzduchu dosahují 30 stupňů, což z nich dělá ideální podmínky pro opalování. Na Arubě si přijdete na své, ať už máte jakákoliv očekávání. Jsou zde písečné pláže a tyrkysová voda, která láká ke koupání a vodním sportům. Existuje mnoho měst a obcí s bohatou historií a nádhernými památkami, které stojí za to navštívit během přestávky mezi sluněním.

Barbados

Osvědčeným místem, kde je v lednu teplo, je také exotický Barbados. Jedná se o další karibský ostrov v Atlantském oceánu, který láká jedinečným klimatem a dokonalými přírodními podmínkami. V lednu teplota vzduchu na Barbadosu neklesne pod 26 stupňů ve dne a 24 stupňů v noci. Voda v oceánu je také velmi teplá, takže si užijete nejen opalování, ale také koupání a vodní sporty. Od prosince do května je Barbados na vrcholu turistické sezóny, a tak se připravte na to, že v lednu zde budou davy turistů.

Jakmile si vyberete místo svého pobytu, přečtěte si náš článek 7 nejdůležitějších věcí, které byste si měli vzít sebou na dovolenou.