tenerifetenerife

Dovolená je obdobím, kdy si mnoho lidí naplánuje dovolenou v práci a vyrazí na zasloužený odpočinek. Někteří lidé hledají nápad, kam vyrazit v červenci na dovolenou, aby měli nejlepší počasí. Dva horké měsíce zajišťují velmi dobré klima, a to i bez opuštění naší země. V létě je v našem podnebném pásmu všude teplo a příjemně, takže určitě najdeme vhodné místo, kde se můžeme celý den opalovat, koupat se v moři a navštěvovat blízké atrakce. Kam na dovolenou v červenci?

Kam na dovolenou v červenci, užít si slunce a opalovat se na pláži?

Hodně slunce a vysoké teploty naznačují, že je nejvyšší čas vyrazit na dovolenou. Za sluncem a pláží se však nemusíte dívat daleko, protože jih a západ Francie jsou skvělým místem k odpočinku. Na takovém místě můžete relaxovat a opalovat se, stejně jako plavat a večer prozkoumat okolní atrakce.

Osvědčeným nápadem je Biarritz, město s kilometry nedotčených pláží, kde najdeme klid a nevšední kouzlo. V Nice, La Rochelle a na ostrově Ré je navíc velmi dobré klima. Kam v červenci na dovolenou?

Co takhle Španělsko?

Velmi oblíbeným řešením je Španělsko, kde máme v Barceloně ideální podmínky pro opalování a koupání. Pokud však jde o ubytování na vysoké úrovni, za pozornost stojí půvabná letoviska na pobřeží Costa del Sol v Andalusii. Lidé, kteří plánují dovolenou daleko od shonu kontinentu, by se měli rozhodnout pro Kanárské ostrovy – za zvážení stojí taková místa jako Gran Canaria, La Gomera, Tenerife nebo Fuerteventura.

tenerife
tenerife

Vezměte rodinu na dovolenou

Rodiče velmi často plánují s dětmi výlety. Kam by se měla celá rodina vypravit v červenci na dovolenou, aby se pobavila, relaxovala a odpočívala? Naznačenou myšlenkou je pobřežní cestování, tedy regiony jako Andalusie nebo Katalánsko ve Španělsku, Algarve v Portugalsku nebo některý z řeckých ostrovů. Na takových místech najdete mnoho nádherných rodinných pláží, kde si děti budou moci celý den hrát a bezpečně plavat.

Dalším místem, kam na dovolenou v červenci, se doporučuje i Mallorca, kde kromě idylických pláží najdete také zábavní parky a zoologické zahrady, které jistě zaujmou i ty nejmenší. Vsadit můžete i na Kanárské ostrovy, kde lze pořádat výlety lodí, využijete aquaparky a budete moci počítat se setkáními s exotickými zvířaty.

Pro lidi, kteří na rodinných výletech raději zažijí něco nového, stojí za prozkoumání Madagaskar, který spojuje dobrodružství a objevování zajímavých míst. Pokud organizujete svou první cestu do Asie, velká města jako Tokio nebo Peking budou vaším nejlepším nápadem.

Pokud se však v červenci rozhodneme pro dovolenou v Evropě, vyplatí se navštívit nejoblíbenější hlavní města. Dětem bude možné přiblížit historii a kulturu měst, jako je Řím, Londýn, Lisabon, Dublin či Amsterdam. Při cestě do Francie nesmíte zapomenout s dětmi do Disneylandu Paris.

Disneyland Paříž: zdroj pixabay.com
Booking.com