maledivy

Vysněná dovolená, na kterou celý rok čekáte, se blíží. Naplánujte si je tedy tak, abyste ji strávili na zajímavém místě, plném slunce, atrakcí a pozitivní energie. Do teplých krajin se vyplatí vyrazit na hezkou dovolenou, i když nemusí jít nutně o nejoblíbenější a přeplněné destinace. Kde se vyplatí prožít hezkou dovolenou?

Dovolenou v zahraničí si naplánujte

Skvělá dovolená v zahraničí by měla být především dobře naplánována. Stojí za to hledat takové směry, které jsou oblíbené a mají pozitivní názory. Turisté nejčastěji jezdí na dovolenou do teplých krajin. To je ideální řešení zejména tehdy, když je v našich klimatických podmínkách zataženo a šero. Při hledání zajímavých míst pro hezkou dovolenou se také vyplatí vzít v úvahu naše individuální očekávání a to, jak rádi trávíme čas na dovolené. Zatímco někteří turisté preferují ležení pod palmami, opalování a koupání v teplém moři, jiní dávají přednost aktivnějšímu odpočinku – vodním sportům, návštěvě turistických atrakcí nebo dlouhým procházkám. Nezapomínejme také na počasí. Teplé země jsou v mnoha případech místy, kde dochází k dělení na období sucha a období dešťů. Pak je dobré zkontrolovat, ve kterých měsících je na našem vysněném místě teplé, slunečné léto.

Zdroj: pixabay.com

Dovolená – Dominikánská republika

Pokud máte zájem o chladná místa pro dovolenou v zahraničí, teplá a slunná Dominikánská republika bude vždy skvělým cílem cestování. Je to země ležící na ostrově Haiti v Karibském moři, která je ztělesněním snů o dovolené v opravdovém ráji. Dominikánská republika je především spousta slunce, písečné pláže a teplá voda, která láká ke koupání v kteroukoli roční dobu. I když pojedeme na hezkou dovolenou do Dominikánské republiky uprostřed zimy, můžete si být jisti, že si přivezete krásné vzpomínky a ještě krásnější opálení.

Dovolená v Dominikánské republice však není jen o jistotě skvělého počasí a opalování. Vyplatí se tedy naplánovat si nejen ležení pod palmami, ale také čas na poznávání této úžasné země. Za vidění stojí hlavní město Dominikánské republiky Santo Domingo s krásnou koloniální čtvrtí, která je celá zapsaná na seznamu světového dědictví UNESCO. Nachází se zde až 300 koloniálních paláců, z nichž každý je dílem architektonického umění. Zajímavým místem je také letovisko Puerto Plata, které je oblíbené u aktivních turistů. Můžete si zde užít různé vodní sporty, vyrazit na rybářský výlet a navštívit Muzeum jantaru. Turisté odpočívající s dětmi by však rozhodně měli navštívit zábavní park Ocean World Adventure Park.

zdroj: pixabay.com

Zanzibar

Pokud vás zajímají cool místa na dovolenou, může být dobrou destinací i Zanzibar. Jedná se o ostrov ležící u pobřeží Afriky, patřící Tanzanii. Uchvátí bujnou vegetací, písečnými plážemi a dokonalou křišťálovou vodou. Dovolená na Zanzibaru je jako stvořená jak pro turisty vyhledávající opalování, tak pro ty, kteří preferují aktivní dovolenou a vodní sporty.

Neméně exotickou destinací jsou Spojené arabské emiráty, které jsou rok od roku populárnější. Dovolená ve slavné Dubaji mezi úžasnými mrakodrapy a rozlehlými plážemi bude jistě nezapomenutelná a zanechá ve vás krásné vzpomínky na celý život.