plážpláž, pixabay.com

Červen je měsícem, kdy každý víceméně tuší sváteční atmosféru. Dnes jsem si tedy připravil 12 nápadů na místa, kam můžete v červnu vyrazit na dovolenou. Pokud právě plánujete dovolenou, jste na správném místě! Kam na dovolenou v červnu?

Bulharsko

Kromě relativně nízké ceny toho tato destinace nemá moc co nabídnout. Černé moře je trochu jako polské Baltské moře. Nejoblíbenějšími letovisky jsou Zlaté písky a Slunečné pobřeží, které ve dne i v noci překypuje životem. Večírky, falešná trička Adidas a malá Eiffelovka na Zlatých píscích – to je to, co si spojuji s dovolenou v Bulharsku. Bulharsko se výrazně podepsalo na mládežnických táborech, večírcích až do rána a cenám příjemným pro naši peněženku. Pokud moje poslední věta plně splní vaše očekávání ohledně dovolené, pak pokračujte, může to být pro vás ideální destinace. Pokud však ne nutně, přejděte k další části příspěvku a najděte si pro sebe jiný směr.

V červnu turistická sezóna teprve začíná a žádné divoké davy turistů z Rumunska nebo Turecka tam zatím nejsou. Také není příliš horko, teploty jsou srovnatelné s českými (v průměru kolem 24 stupňů).

Čtěte také: kam na výlet s kočárkem na pláž?

Itálie

Je to země, kde si na své přijdou i ti nejnáročnější turisté. Chcete si odpočinout při prohlídce památek? Žádný problém, navštivte standardní místa jako Řím, Florencie a Benátky.

Pokud však dáváte přednost něčemu méně turistickému, mohu doporučit region Apulie s městem Bari v čele. Je tu moře, památky, výborné jídlo a (zatím) málo turistů. Stále mluvím, protože ačkoli Apulie ještě není příliš populární, každý rok se mění. Pokud tedy nemáte rádi davy lidí, navštivte Apulii dříve, než se dostane do módy.

san pietro, zdroj pixabay.com

Nebo se snad při slově „dovolená“ vidíte na pláži v nových plavkách, s nafouknutý, plameňákem a Aperolem v ruce? Spokojeni budete s party Rimini nebo all inclusive službou na některém z italských ostrovů: Sardinie nebo Sicílie. Tyrkysová voda, písečné pláže a naprostá relaxace. Tedy pokud v Catanii (Sicílie) nevybuchne sopka Etna. Ale žádný stres, erupce by vám neměla narušit dovolenou.

Booking.com

Španělsko – Andalusie a Costa Brava

Spojujete si Prázdninové deníky a slavný Lloret de Mar? Region Costa Brava je typickou prázdninovou destinací s písečnými plážemi, napěchovanými turisty z celé Evropy. Někteří říkají, že je to typická reklama a hotel nad hotelem. Za druhé, že Costa má své kouzlo a že stojí za to jí dát šanci. Získání vašeho názoru je na vás.

alhambra: zdroj pixabay.com

Španělsko samozřejmě není jen Costa či Mallorca. Jedním z nejoblíbenějších míst pokud jde o Španělsko, je Andalusie. Dlouhé pobřeží, krásné výhledy a města jako Granada, Malaga a Sevilla. Pokud se chystáte na červnovou dovolenou a jste na „trochu líné, trochu aktivní“ dovolené, vzpomeňte si na Andalusii. Nudit se zde nebudete. Budete mít pláže, španělské tapas bary a historii města pod vousy.

Máte tipy kam vyrazit na dovolenou v červnu? Podělte se s námi o ně.