mořemoře

Kde levně na dovolenou v roce 2022? To je otázka, kterou si pokládá nejeden z nás, ale nic není ztraceno! Na tomto místě vám prozradíme, jak se zorganizovat a co využít, aby byla vaše dovolená na dovolené levná a na druhou stranu atraktivní. Levná dovolená u moře není jen sen.

Kam na levnou dovolenou k moři?

Baltské moře

Letošní léto má být extrémně horké, takže i když trávíte dovolenou u polského moře, můžete si domů přivézt zlatavé opálení. Je zde také dostatek vhodných míst pro dovolenou. U Baltského moře jsou jak letoviska pro lidi, kteří mají rádi luxusní dovolenou, tak docela levné lokality, kde se vám z cen ubytování netočí hlava. – Rozpětí průměrných cen za ubytování u moře je značné. Jaká je levná dovolená u moře? Vše záleží na vybraném městě, kategorii ubytovacího zařízení, jeho poloze a také očekávané vybavenosti.

Čtěte také: Kam na výlet s kočárkem na pláž?

Bulharsko

Levné dovolené na poslední chvíli najdeme i v Bulharsku. Dříve bylo Bulharsko symbolem zajímavé dovolené. V následujících letech zájem o tuto zemi klesal. Bulharsko přitom nabízí nádherné písečné pláže, jedinečné, monumentální památky, obranné i posvátné, krásnou krajinu a především jedinečnou atmosféru. Když pojedeme do Bulharska, můžeme si být jisti, že naše dovolená bude úspěšná. Dovolená u moře levně lze i v Bulharsku.

Vaše levná dovolená u moře: Černá Hora

Na levnou dovolenou u moře 2022 můžete i do těch zemí, které mají k běžným turistickým trasám daleko. To však neznamená, že jsou méně atraktivní. Naopak – daleko od turistů, kteří pošlapávají nejznámější města světa, můžeme strávit levnou dovolenou v jedinečné atmosféře. Jednou ze zemí, které si na přemíru turistů rozhodně nestěžují, je Černá Hora. Je to malá země nacházející se ve východní Evropě, která je někdy nazývána perlou Středomoří. Jedním z nejzajímavějších měst je přístav Kotor, který byl zapsán na seznam světového dědictví UNESCO. Černá Hora nabízí malebné výhledy, skvělé pláže a dobrý vítr – je to skutečná Mekka pro námořníky, kteří sem přijíždějí chytat větry z různých oblastí světa.

Řecko

Levné zájezdy do Řecka jsou velmi oblíbené prakticky v kteroukoli roční dobu. Řecko, pevnina i řecké ostrovy, uchvacuje staletou historií, skvělými památkami, skvělou kuchyní a samozřejmě počasím, které vám umožní naplno si užít kouzla opalování u moře. Last minute levně do Řecka najdeme ve velkých i menších cestovních kancelářích. Je to destinace, kterou turisté dokonce obléhají.

santorini, zdroj: pixabay.com

Na levnou dovolenou k moři zamiřte také do Albánie

Albánie rozhodně nepatří mezi hlavní prázdninové destinace. Levné dovolená u moře v Albánii však může být skvělým nápadem na delší či kratší dovolenou. Albánie je balkánská země ležící v jihovýchodní Evropě. Uchvacuje především svou bohatou historií, velkolepými památkami a nevšední krajinou. Výborná je i albánská kuchyně, kterou vyzkoušíme nikoli ve velkých letoviscích, ale v malých restauracích umístěných v malých albánských městech. Výborná je i albánská kuchyně, kterou vyzkoušíme nikoli ve velkých letoviscích, ale v malých restauracích umístěných v malých albánských městech.