dítě

Moře a pláže jsou věčné téma. Pro rodiče i děti přináší na břeh spoustu zajímavých nápadů pro trávení aktivního volného času s přihlédnutím i k otázkám bezpečnosti a komfortu pohybu. Poslední aspekt je velmi důležitý. Kam na výlet s kočárkem na pláž?

S jakým kočárkem na pláž?

Než se dostaneme k tipům kam na výlet s kočárkem na pláž, zvažte zda máte vhodný kočárek. Nejlepší plážový kočárek, který můžete svému dítěti pořídit, zvládne všechny typy terénů a nenechá vás trčet v písku na pláži na konci rodinného dne. Tyto kočárky jsou také skvělými všestrannými kočárky, protože mají často větší kola než jiné modely a také se s nimi snadněji manévruje. Podívali jsme se na nejlepší plážové kočárky, které můžete na trhu najít a zvážili všechny důležité vlastnosti, jako je váha kočárku a jeho nosnost, rozměry a hmotnost, typ kol, zda je kočárek skládací, záruka a další.

Čtěte také: Dovolená s ročním dítětem. Kdy a kde?

Pozor na břehy

Pravděpodobně si pojem abraze spojujete v geografii nebo přírodě. Nejde o nic jiného než o proces obrušování skalnatého pobřeží materiálem vyhozeným na břeh mořem. V důsledku toho se útes „stáhne“ do vnitrozemí a pláž se zvětší, což umožňuje relaxaci. Než se tedy rozhodnete pro dovolenou s dítětem u moře, ověřte si, jaké pobřeží město má. Na pláž vjedete s kočárkem a z útesu ho vynesete po dřevěných schodech.

Čtěte také: Dovolená v Polsku

Promenády a sjezdy k moři přátelské k rodinám s dítětem v kočárku

Nejlepším místem kam na výlet s kočárkem na pláž je Polsko a jeho Baltské moře.

Gdyně, zdroj: pixabay.com

Mielno a Unieście – tato 2 města jsou propojena krásnou promenádou, kde můžete dýchat jód a pohodlně chodit, aniž byste škubali s vozíkem na písku. Tuto promenádu ​​doporučuje mnoho maminek.
Sarbinowo má také krásnou promenádu ​​a navíc jsou zde východy pro kočárky na pláž!
Władysławowo má také těžké sjezdy na pláž a položený dřevěný chodník na samotné pláži. Cestou tři jídelny, kde si můžete sednout, něco sníst a odpočinout si.
Kołobrzeg – dlouhá promenáda u pláže s mnoha obchody a restauracemi podél ní.
Ustka má i promenádu, takže kočárek snadno zvládnete.
Dziwnów nedávno vybudoval novou promenádu ​​s výhledem na moře. Starší část vede mezi stromy. Navíc jsou tu čas od času lavičky, můžete si sednout, číst nebo nakrmit dítě. Kromě toho má mírné sestupy na pláž.
Międzyzdroje nabízí slavnou Promenádu ​​hvězd, kde se můžete vyfotit s otiskem ruky své oblíbené filmové hvězdy, na pláži je promenáda, sjezdy pro kočárky a molo.


Kam s kočárkem?

Niechorze – každý sjezd je rovinatý a pěší cesta je zpevněná.
Kontroverzní Ustronie Morskie má dlouhou dlážděnou promenádu, která vede lesem, molo s rampou pro kočárky a na konci restauraci.
Międzywodzie – pohodlný, zpevněný přístup pro kočárky hadovitého tvaru. Navíc jsou vybaveny madly, takže si poradí i handicapovaní.
Pro příznivce městského klimatu doporučujeme Trojměstí se spoustou promenád, slavným molem v Sopotech, přístavem Gdyně – je toho hodně na procházky a návštěvy, ale může být přeplněné.
Můžete se také vydat na poloostrov Hel.

Moře, zdroj: pixabay.com


Jurata a Jastarnia mají dlouhé molo, ideální na procházky s miminkem v kočárku. Promenáda podél zálivu má také Hel. Kromě toho můžete navštívit tuleň svatyně a ukázat svému batoleti zvířata.
Pokud znáte další pláže přátelské k rodinám s dětmi – podělte se v komentáři a pomozte ostatním rodičům strávit dovolenou u moře bez stresu.