vodopády

Chcete prožít netradiční dovolenou? Jen málokdo měl možnost zažít pobyt na zamrzlém kontinentu nebo pustém ostrově. Milujete cestování? Zde jsou ty nejneobvyklejší destinace, jaké si dokážete představit!

Zažijte netradiční dovolenou

Pobyt v poušti připomínající jinou planetu nebo spíše přežití v „země ledu“? Každý vidí svůj vysněný výlet jinak, ale jedno je společné – musí být extravagantní. Poradíme, kde stojí za to zažít dobrodružství na celý život.

Netradiční dovolená – Antarktida

Každý rok jezdíte do teplých krajin a sníte o ultranevšední destinaci? Výlet na Antarktidu bude jedním z nezapomenutelných zážitků vašeho života. Je to oblast věčného ledu, která se třpytí duhou odraženého světla. Žijí tam vzácné druhy zvířat, jako jsou tuleni, delfíni, kytovci a mořští leopardi. Jsou tam i tučňáci! Toto místo je ideální pro výlet za přežitím.

Ostrov Monuriki

Toto je opravdová lahůdka pro fanoušky kultovního dramatu „Trosečník“. Tady filmový Chuck Noland v podání Toma Hankse „žil“ přes 1500 dní. Monuriki je malý, neobydlený ostrov na Fidži. Je obklopeno řetězem korálových útesů a jeho skalnatý povrch (pouhých půl kilometru čtverečního) je pokryt tropickou vegetací. Na ostrůvku je i nápis „help me“, charakteristický pro film, který hlavní hrdina aranžoval s nadějí na záchranu. Originál se bohužel kvůli tajfunu nedochoval, ale obyvatelé nedaleké vesnice Yanuya ho znovu vytvořili z kokosových skořápek. Sníte o pobytu v ráji, bezstarostném odpočinku mezi palmami a koupání v azurové vodě? Pokud se chcete dostat do Monuriki, musíte nejprve letět do Nadi (město Fidži). Odtud se dostanete do Viti Levu, kde je možné podniknout výlet na pustý ostrov. Netradiční dovolená na Monukiri bude jedinečný zážitek.

Čtěte také: Proč vyzkoušet glamping?

zdroj: pixabay.com

Belize

Když uvažujeme o cestě do Střední Ameriky, myslíme na to, jak se domluvit bez znalosti španělštiny. Proto stojí za to navštívit Belize – jednu z mála zemí v této oblasti, kde stačí umět anglicky. Je to proto, že až do své autonomie to byl Britský Honduras. Země se nachází u Karibského moře a tyrkysové vody jsou skutečným rájem pro potápěče. Nejen zkušení – za zhruba tisíc dolarů si můžete udělat kurz zakončený mezinárodním certifikátem. Belize má ještě jednu výhodu – nebeské bungalovy na vodě, kryté palmovými doškovými střechami.

zdroj: pixabay.com

Zajímavá a netradiční dovolená: Vodopády Snoqualmie

Pamatujete si na temné lesy a šumící vodopád z premiéry Twin Peaks Town? Toto místo opravdu existuje! Až na to, že scény se ve skutečnosti natáčely v malebném městečku Snoqualmie ve státě Washington – jen asi půl hodiny od Seatlle. Nedaleko se také nachází slavné vodopády Snoqualmie, které jsou úchvatné. Navštivte místa, které proslavil David Lynch, a zjistěte, zda skutečně „sovy nejsou tím, čím se zdají být“. Můžete si dokonce pronajmout pokoj ve slavném Salish Lodge & Spa nedaleko vodopádů.

Máte tipy na zajímavá místa pro dovolenou? Podělte se s námi o ně v komentářích.