glamping

Glamping je relativně nový turistický fenomén, který si každým rokem získává stále větší oblibu. Není divu – lidí, kteří chtějí trávit svůj volný čas co nejblíže přírodě, přibývá. Ne každý se však chce rozloučit s hotelovým standardem a komfortem. Pro ně je glamping dokonalým řešením. Objevte největší výhody glampingu!

Čtěte také: Co si vzít sebou na přípravu kávy na cestách?

Glamping, co to vlastně je?

Co je to glamping? Myšlenku této formy cestování je kempování ve stylu glamour. Ve zkratce jde o spojení anglických slov glamour a camping, což lze přeložit jako exkluzivní kempování. Nemusí to však nutně znamenat luxus a vybavení přímo z 5hvězdičkových resortů. Jde spíše o snahu najít kompromis mezi blízkostí divoké přírody a standardem dobrého hotelu.

Proč si vybrat glamping dovolenou?

Co je důvodem rostoucí obliby glampingu a proč stojí za to vyzkoušet tento typ dovolené? Důvodů je mnoho! Za prvé, styk s divokou přírodou v tomto případě neznamená snížení standardu pobytu. Glamping může mít podobu luxusního stanu, speciálně upraveného přívěsu nebo moderní chaty umístěné v lese. Prosklené domy mezi stromy jsou v poslední době obzvláště oblíbené! Za druhé, hosté mají v takových místech přístup k elektřině a samostatný hygienický prostor. To u tradičního kempu není samozřejmé. Za třetí, glamping je skvělý nápad pro romantický útěk pro dva při svíčkách nebo rodinnou dovolenou. Tato volba je o to vhodnější, pokud máte malé děti a kromě blízkosti přírody chceme odpovídající komfort.

Luxusní stanování aneb pár slov o pohodlí glampingu

Kempování ve stylu glamour může, ale nemusí, být založeno na pohodlí a luxusu špičkových hotelů. Jde spíše o poskytování vysokého komfortu ubytování pro prostor blízký přírodě než o zlaté kohoutky nebo moderní multimédia. Každopádně pro mnoho lidí vyrážejících na tento typ dovolené je moderní televize nebo herní konzole to poslední, co by mohli potřebovat. Na mnoha místech tohoto typu však najdete více či méně rozsáhlé spa zóny, vířivky, sauny, prosklené stropy, klimatizaci a domácí spotřebiče. To vše proto, abyste mohli relaxovat, jak jen chcete, a zároveň naslouchat zpěvu ptactva a zvuku kymácejících se stromů.

Prestižní kemp pro téměř každý rozpočet!

Přestože charakteristika glampingu vychází ze slov jako prestiž, luxus nebo glamour, neznamená to, že tento typ dovolené je dostupný pouze lidem ze 100 nejbohatších seznamů Forbes. Když se podíváte na nabídku glampingů, zjistíte, že cena se pohybuje od 2000 za noc pro 4 osoby.

Pokud jste ještě nikdy glamping nezkoušeli, překvapte rodinu nebo přátele a navrhněte jim výlet do přírody ve vysokém standardu. Pokud vaši příbuzní stále nejsou přesvědčeni o tomto typu dovolené – podívejte se, jak je přesvědčit. Glamping je skvělé dobrodružství, které si budete chtít zopakovat!