dítě

Když se narodí miminko, většina rodičů dovolenou nejčastěji rovnou vzdá. Vysvětlovat to lze různými způsoby, někdy jsou velmi překvapivé a trochu kontroverzní: protože je to nepříjemné, protože je dítě nemocné, atd. Mezitím, jako rodič i velmi malého dítěte, nemusíte omezovat své cesty na dovolenou. Cestu stačí začít plánovat předem. Dovolená s ročním dítětem bude naopak zážitek.

Čtěte také: Kam na výlet s kočárkem na pláž

Dovolená s ročním dítětem – pohodlí především

Při organizaci výletu s tak malým dítětem klaďte velký důraz na pohodlí. Místo na spaní by mělo být na klidném, bezpečném místě, daleko od shonu města. Při rezervaci pokoje se ujistěte, že hlasitý pláč miminka nebude překážkou pro ostatní osoby ubytované v hotelu. Dále se ptejte na vybavení pokoje: přebalovací pult, postýlku atd. Skvělým řešením na dovolenou s dítětem je pronájem apartmánu nebo rekreačního domu s oddělenou ložnicí. Když miminko spí, můžete si klidně užít dovolenou bez šeptání a chození po špičkách.

Na dovolenou s miminkem se vydejte nejlépe autem. Především proto, že budeme moci udělat tolik zastávek, kolik potřebujeme. Za druhé proto, že s tak malým dítětem bychom neměli plánovat příliš dlouhé cestování, například letadlem. A za třetí, protože bude spousta věcí k balení. Kufr navržený pro letecké společnosti nemusí být dostatečný. Každopádně let letadlem, dlouhé čekání a turbulence nejsou tím nejlepším způsobem, jak prožít klidnou dovolenou. Dovolená s ročním dítětem se stane zážitkem.

Hory nebo moře pro rodinnou dovolenou?

Kam na dovolenou s ročním dítětem? Je to vlastně jedno, zda bude vaše dovolená s ročním dítětem na horách či u moře. Vezměte v potaz vaši vzdálenost od cíle a počasí, které má v daném místě panovat. Samozřejmě pamatujte, že dítě se může bouřit. Pak si místo lenošení na pláži budete nuceni užívat další atrakce v okolí. Vyplatí se na to myslet už při výběru místa, kam jedete. Pokud pojedete k moři, vyberte si místo, kde se projdete bez potíží s kočárkem a užíjete si krásnou přímořskou krajinu.