tureckoturecko

Kam na dovolenou k moři na podzim? Když se dny znatelně zkracují a slunce stále častěji nahrazují dešťové mraky, mnozí z nás přemýšlí o „útěku“ do teplých krajin. Dovolená na podzim je skvělý nápad. Máme pro vás 4 tipy.

Kam na dovolenou k moři na podzim – navštivte slunečný Egypt

Průměrná teplota 26-27°C přes den a stejně příjemná teplota okolo 24°C v Rudém moři – zní ideálně? K tomu relativně krátký let, trvající cca 4,5 hodiny a výborné zázemí hotelu. Není divu, že Egypt je v listopadu nejčastěji volenou destinací pro dovolenou.

Během pobytu v zemi faraonů můžete nejen relaxovat na pláži a vrátit se z dovolené krásně opálení, ale také obdivovat nádherný korálový útes, vyrazit na safari nebo navštívit největší památky starověkého Egypta: Luxor, pyramidy v Gíze a Káhiře.


Čtěte také: Kam vyrazit na dovolenou na vlastní pěst?

Země plná atrakcí – Turecko

Kam na dovolenou k moři na podzim? Do Turecka! Je pravda, že v listopadu počasí v Turecku není tak příznivé pro opalování jako na začátku podzimu – teploměry přes den ukazují v průměru 17-20°C – ale pokud plánujete strávit dovolenou prohlídkou v kombinaci s pobyt ve špičkových hotelech bude to skvělé řešení.

A co dělat v Turecku, když jste si užili hotelové atrakce? Můžete objevit kouzlo Kappadokie, obdivovat podzemní města, domy a kostely vytesané ve skalách, prohlédnout si slavné Pamukkale, projít se ulicemi Istanbulu nebo si odpočinout v turecké lázni při tradičním hammanovém rituálu.

Oslnivé Spojené Arabské Emiráty

Pro lidi, kteří sní o exotickém luxusu – relaxaci na písečných plážích plných rozložitých palem, s výhledem na vyspělé metropole, nákupy v exkluzivních nákupních centrech, ubytování v elegantních hotelech a restauracích, ale i návštěvy tradičních beduínských vesniček nebo pouštních oáz – musíme doporučit dovolenou ve Spojených arabských emirátech.

Nyní je nejlepší čas tuto zemi navštívit. Průměrná teplota vzduchu v listopadu je 30°C, srážky jsou sporadické a pouštní vítr přináší příjemné osvěžení. Spojené arabské emiráty stojí za návštěvu nejen kvůli krásnému počasí, ale také kvůli četným atrakcím. Nejvyšší budova světa Burdž Chalífa, Dubajské akvárium a Velká mešita šejka Zayeda v Abú Dhabí jsou jen některé.

Barevné Kanárské ostrovy

Uvažujete kam na dovolenou k moři na podzim bez pasu? Vyberte si Kanárské ostrovy – Fuerteventura, ideální pro milovníky vodních sportů, lunární Lanzarote, barevný Tenerife nebo malebný Gran Canaria. Jedná se o jedno z mála míst v Evropě, kde si můžete užívat slunečného počasí v podstatě po celý rok.

V listopadu zůstávají průměrné teploty vzduchu na Kanárských ostrovech 20-21 stupňů. Horké počasí tam sice nezažijete, ale počasí bude příjemné na to, abyste si oblékli šortky, zaplavali si v oceánu (teplota cca 20-21°C), procházeli se po pestrobarevných plážích nebo se věnovali kite- a windsurfingu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *