plážpláž, pixabay.com

Po pandemii koronaviru vyráží na cesty stále více lidí. Mnoho z nich deklaruje ochotu cestovat na vlastní pěst. Díky tomu můžete získat nejen více svobody v plánování, ale také si dovolit vyrazit na spontánní výlety. Poradíme, kam využít cestování na vlastní pěst.

Jaké země jsou oblíbené pro cestování na vlastní pěst?

Cestování na vlastní pěst má bezesporu spoustu výhod, jako je nezávislost, flexibilita a svoboda volby. Tento způsob poznávání světa však není vždy tak bezpečný a jednoduchý. Na mapě světa jsou místa, kam je lepší necestovat sám, a také místa, kam je výlet možný jen ve větší skupině.

Naštěstí existují i ​​destinace, které se skvěle hodí jako cíl cesty pro všechny turisty, kteří se rozhodnou cestovat na vlastní pěst. Kam vyrazit podle vlastního plánu, abyste se nejen cítili bezpečně, ale také viděli zajímavou část světa? Zkusit můžete cestování na vlastní pěst do těchto zemí:

Balkán

téměř dokonalé místo pro první samostatně organizované výlety. I když je mnohými stále považován za nebezpečný, ve skutečnosti vám tento směr umožňuje zažít pestré dobrodružství, aniž byste se vystavovali příliš vysokým nákladům. Nejlepší je navštívit Albánii, Bulharsko a Chorvatsko, které v jarním a letním období vytvářejí téměř nebeskou prázdninovou atmosféru. Řecko a Makedonie jsou také ideálními destinacemi pro prázdninové výlety na vlastní pěst. Podobná kultura, otevřenost turistům a snadná komunikace – to vše zpřístupňuje Balkán téměř každému na vlastní pěst.

Čtěte také: Jak sbalit zavazadlo do letadla

Itálie

Itálie je vysněnou destinací mnoha turistů. Je to také skvělé místo pro ty, kteří si dovolenou plánují sami. Krátké, levné lety oproti jiným místům na mapě Evropy a mnoho atraktivních turistických regionů – to jsou jen některé z lákadel, které italská dovolená nabízí. Itálie je také celkem bezpečná, takže výlety mimo organizované skupiny většinou poskytují jen příjemné vzpomínky. Dobře rozvinutá infrastruktura a otevřenost obyvatel vám umožní prozkoumat tento region světa i na vlastní pěst.

Proč je to dobré místo? Při plánování cesty na vlastní pěst chceme často ušetřit. Letenky do Itálie lze zakoupit za pár korun. Díky rezervaci letenek i bydlení předem můžete snadno najít levné ubytování. Itálie je navíc zemí, kterou rádi navštěvují turisté z celého světa, takže sólo cestovatelé tam jistě najdou mnoho příležitostí, jak poznat nové lidi.

Irsko

Irsko nabízí spoustu lákadel všem turistům, kteří milují cestování na vlastní pěst. Prakticky po celé zemi najdete ubytování šité na míru individuálním cestovatelům a cestování po zemi na vlastní pěst je snadné a můžete si ho naplánovat sami. Irsko je také mimořádným estetickým zážitkem – cestováním bez cestovní kanceláře můžete zažít přímější kontakt s neobvyklou přírodou a trávit čas na místech nepřístupných organizovaným zájezdům. Proč je to dobré místo? Bezpečnost je prvořadá. Lidé, kteří cestují do Irska na vlastní pěst, nejsou vystaveni prakticky žádnému nebezpečí. Jak kultura podobná té naší, tak neobvyklá otevřenost obyvatel znamenají, že ani nezávislé cestování v Irsku nehrozí. Irsko je také ideálním místem, kde si odpočinout od typického turistického shonu a místo toho zažít syrovou, klidnou přírodu.