řecko

Cestování s dětmi je obrovská výzva. Nejen z organizačního hlediska, ale také z finančních důvodů. Na každém kroku jsou totiž lákadla jako zmrzlina, vafle nebo hračkářství. Před odjezdem je navíc potřeba zásobit se spoustou doplňků nezbytných k odpočinku s dítětem. Každý z nás má své osvědčené metody na levné rodinné výlety. Ale jste si jisti, že je všechny znáte? Níže najdete návod na levné cestování s dětmi a zjistíte, že nápadů na levnou dovolenou s celou rodinou je mnoho.

Levné cestování s dětmi: najděte levnou dopravu

V závislosti na zvoleném dopravním prostředku můžete hledat mnoho výhodných nabídek pro cestování s dětmi. Pokud se rozhodneme cestovat autobusem v neoblíbené destinaci, máte šanci ušetřit nemalou částku zejména pokud si zarezervujete jízdenku na autobus dříve, můžete počítat s výhodnou cenovou příležitostí. Je však třeba připomenout, že většina autobusových dopravců neumožňuje rezervaci konkrétního místa a navíc může být obsazení vybraného místa ve vozidle v doprovodu dítěte poněkud problematické.

Pokud jste naopak příznivci železnice, pak další možností levného cestování s dítětem je poohlédnout se po rodinných nebo víkendových jízdenkách. Často o letních prázdninách nabízí dopravci slevy. Proto se vyplatí sledovat informace na webu nebo zajít na pokladnu a zeptat se na občasné výlety.

Další formou cestování s dítětem je letadlo. Nízkonákladové aerolinky mají širokou nabídku a každý si najde to své. Stačí si vybrat termín, destinaci a počet osob a uvidíme, jak jsou na tom ceny za let pro celou rodinu. Pokud je doba vaší dovolené flexibilní, určitě kdykoli najdete levné letenky. Nejčastěji se levnější letenky dají sehnat v pracovní dny, například v úterý, středu, tedy uprostřed týdne, a také v období od října do poloviny prosince. Jste zaměřeni na Itálii, ale nyní jsou super levné letenky do Řecka? Neváhejte! Využijte této příležitosti a Itálie počká. Důležité je, že děti do dvou let mají často výrazné slevy a komfort cestování je mnohem větší u dopravců, kteří nabízejí dálkové letecké přepravy.

Čtěte také: Jak ušetřit při cestování?

Jídlo a levné atrakce na dovolené

Pokud chcete ušetřit, vyplatí se vzít si s sebou nějaké jídlo z domova. Zejména cestování s dítětem vyžaduje, abyste měli vždy sbalený oběd a něco k pití. Dalším řešením je pronajmout si místnost s přístupem do kuchyně, kde si jídlo připravíte sami a vyhnete se tak pokaždé stravování v restauracích. Lákadlem může být příprava pikniku v krásných přírodních podmínkách. S sebou si vezměte jen deku a jídlo a celá rodina prožije hezké odpoledne. Levnou cestou je vyrazit třeba do národního parku, další možností je zajít do muzea, kde na mnoha místech ve vybraný den v týdnu můžete zařízení navštívit zdarma.

Booking.com

Musí být za hranicemi draho?

Rozhodně ne! Sníte o cestování s dětmi do Paříže, ale nevíte, jestli takový výlet s vaším dítětem nebude příliš drahý? Při nákupu letenky si ověřte, jak za vás nejlépe zajistit dopravu z letiště do hotelu. Často platí, že čím dříve letenku koupíte, tím méně zaplatíte. Důležitým pravidlem pro levnou leteckou dopravu je výběr pouze příručního zavazadla. Zvláště když jedete s dítětem na výlet jen na pár dní, máte šanci, že si do příručního zavazadla nacpete vše potřebné. Za odbavené zavazadlo musíte často hodně platit. Na druhou stranu malé příruční zavazadlo zajistí pohodlný pohyb i s dítětem v náručí. Když se na cestu pořádně připravíte, například hledáním levných letenek a levného ubytování, vyjde vám, že výjezd do zahraničí stojí podobně jako dovolená v českých kempech.