cestovánícestování

Nízkorozpočtový výlet je poměrně neobvyklý způsob objevování světa. Ať se vám to líbí nebo ne, znamená to mnoho obětí. Ale kdo se stará o nepohodlí, když ví, kolik krásných míst může vidět a kolik úžasných lidí na cestě k setkání? Jak tedy ušetřit při cestování?

Nízkorozpočtové cestování

Nízkorozpočtové cestování je řešení, které vám umožní dosáhnout vašeho cíle. Jednoduchý příklad: nemáte peníze na cestu přes Atlantský oceán, hledáte loď jež vás sveze na oplátku za práci. Nemáte peníze na autobusy, 10 hodin stojíte a stopujete. Každopádně v obou případech je cíle dosaženo, protože o to přece jde – ne? Pokud byla odpověď ano, s čistým svědomím vás zvu k přečtení zbytku příspěvku. Nenajdete zde nic objevného, ​​ale je možné, že změníte úhel pohledu na některé zdánlivě samozřejmé věci.

Úspora na dopravě

Máte na výběr z různých dopravních prostředků, od aut, autobusů, vlaků až po letadla. Někdy se však stane, že náklady na dopravu jsou ještě dražší než ubytování. Jak provést výpočet správně. S cestováním kdekoli na světě je to podobné – musíte se zeptat místních lidí, případně pozorovat.

Tip: který místní by si vybral dražší alternativu, jak se stejně může dostat do cíle levněji? Přesně tak. Zeptejte se na místě a najdete tu nejvýhodnější nabídku. Mějte však na paměti, že barva vaší pleti je v některých zemích přirovnávána k dojné krávě, takže se nenechte natáhnout. Uvědomte si, kolik platí ostatní. Nejlevnější, ale ne nejbezpečnější alternativou je stopování.

Úspora na ubytování

Je to jedna z hlavních a zároveň nejdražších součástí cestování, kterou nelze přeskočit. Neznám zdravého člověka, který by dokázal fungovat 2 týdny bez spánku. Prostě nemůžete. Musíte mít ubytování a nejlepším řešením by bylo zkusit hotel – pohodlí, komfort, ale také hodně peněz. Můžete využít alternativu, tedy motely, penziony, agroturistické ubytovny nebo ubytovny. Poslední příklad je podle mého názoru velmi dobrá volba. Všechny druhy nízkorozpočtových cestovatelů a batůžkářů zůstávají v hostelech, protože ceny jsou slušné. Levné ubytování najdete také přes booking a další platformy.

Ušetřete na prohlídce památek

Když už člověk někam dorazil, bylo by vhodné trochu vidět, osahat, vyzkoušet. Návštěva na vlastní pěst má své kouzlo, ale bez předchozí přípravy nemá smysl, protože mnoho věcí vám uteče. Najmout si průvodce je rozumnou možností, pokud máte dost peněz. Každopádně, pokud jste na novém místě, zkuste najít místního, který mluví jazykem, který znáte. Pokud máte problémy s komunikací, vždy můžete začít kreslit nebo ukazovat. S pomocí jednoduché konverzace vždy dosáhnete svého.

Ušetřete díky přípravě předem

Říká se, že plán je pilířem každé cesty. Svým způsobem je to správné. Kde tedy hledat zajímavé informace? Úplně zbytečné je kupovat si drahé a často těžké turistické průvodce. Nakonec skončíte na stejných místech jako ostatní turisté. Neříkám, že je to špatné. Víme však, že někdy stojí za to vyzkoušet alternativy, jako je elektronická kniha v telefonu. Také na cestovatelských blozích jako je tento na internetu najdete neobvyklé informace o místech a spoustu zajímavých rad.