egypt

Dovolená v únoru je docela dobrý nápad alespoň z několika důvodů. V zimní sezóně je turistický ruch o něco nižší, protože většina lidí se rozhoduje pro dovolenou v létě. Navíc snáze získáte od zaměstnavatele dovolenou. Velkou výhodou dovolené v zimě je také fakt, že uniknete našemu sychravému počasí. Kam na dovolenou v únoru? Nabízíme několik zajímavých a atraktivních turistických destinací.

Dovolená v únoru

Pokud zvolíte dovolenou v únoru, můžete zjistit, že je to mnohem lepší volba než dovolená v letní sezóně. Zvlášť, když plánujete cestu do teplých krajin. Když je u nás v létě horko, nic lepšího než se přestěhovat do tepla v tropech, jako je tomu v případě zimní dovolené. Do letadla můžete nastoupit v péřových bundách a čepicích a po pár hodinách vystoupíte z letadla v žabkách, šortkách a slunečních brýlích. Teplé země v únoru jsou perfektním nápadem pro lidi, kteří jsou již unavení zimou, nedostatkem slunce, nízkými teplotami. Zatímco u nás může v únoru pronikat chlad až do morku kostí, v některých částech světa je období léta.

Egypt – kam můžete v únoru vyrazit na dovolenou

Na otázku, kam na dovolenou v únoru, bude jistě jednou z odpovědí Egypt. Jde o destinaci, která je oblíbená prakticky v kteroukoli roční dobu, ale turisté z našich klimatických pásem ochotně volí dovolenou v Egyptě uprostřed zimy. Během této doby má Egypt ideální prázdninové počasí. Během dne mohou teploty dosahovat až 26-27 stupňů Celsia, i když může být mírně chladněji nebo tepleji v závislosti na regionu. V noci ale klesnou až kolem 15. Pro rodilé Egypťany je už velmi chladno – pro lidi, kteří pocházejí z mírného klimatu, je 15 stupňů v noci mnohem více než v únoru v nejteplejší den.

Egypt je Egypt je ideální destinace

Egypt je jistě destinací, kam můžete v únoru vyrazit na dovolenou za tmy. Celý výlet můžete strávit opalováním, koupáním v moři, ale i relaxací a odpočinkem. Je to také skvělý čas na cestování s celou rodinou, včetně malých dětí. V únoru je teplo, ale žádné nepříjemné vedro, které by se dalo těžko snášet. V Egyptě však můžete nejen odpočívat, ale také trávit čas aktivně.

Tento region světa si dychtivě vybírají milovníci vodních sportů – potápění, kitesurfing a windsurfing. Nezapomínejme také, že Egypt je zemí s několika tisíciletou historií. Najděte si tedy čas na výlety do Luxoru, Gízy, Káhiry, podívat se na pyramidy, Sfingu nebo na plavby po Nilu. Pokud sníme o plavbě po Nilu, vyplatí se jet do Marsa Alam nebo blízkých letovisek – pak to budeme mít nejblíž. Pokud naopak sníme o poznání antického světa, Hurghada bude dobrým místem. Egypt je místem, kam byste v únoru rozhodně měli vyrazit na dovolenou. Perfektní počasí máte v tomto období zaručeno.

Podívejte se jak sbalit zavazadlo do letadla.

Omán a Spojené arabské emiráty – teplé země v únoru

Spojené arabské emiráty a Omán jsou dvě horké země, kam můžete v únoru bez přemýšlení na dovolenou. Obě se nacházejí v Osmanském zálivu na Arabském poloostrově a vyznačují se extrémně horkým tropickým suchým klimatem.

Pokud přemýšlíte, kam na dovolenou v únoru na dovolenou v teple, bude to ideální destinace. Během léta mohou být teploty ve Spojených arabských emirátech a Ománu výrazně nad 40 stupni. To jsou podmínky, které přežijí jen extrémně náruživí turisté. Mezitím v zimě, v únoru, můžete očekávat teploty 27 stupňů, což je ideální pro opalování, koupání v moři a také pro výlety a pro dovolenou s dětmi.