istria

Chorvatsko s dětmi je perfektní prázdninovou destinací díky krásnému počasí, lépe rozvinuté infrastruktuře. Také kvůli čisté vodě a plážím, sympatiím pohostinných obyvatel, úchvatným výhledům a bezpečnosti turistů. Chorvatsko nabízí celé rodině kilometry pláží a přímořských promenád, po kterých se dá nekonečně chodit. A když hledáte zábavu pro celou rodinu, najdeme ji v mnoha aquaparcích. Také v zábavních parcích a mnoha dalších atrakcích dostupných téměř v každém turistickém městě. Toto je ideální místo pro rodinnou dovolenou, kterou najdete tak blízko!

Chorvatsko s dětmi: kam vyrazit?

Istrie

Istrie je nejnavštěvovanější oblastí Chorvatska, kde se již několik let rozvíjí „rodinná turistika“. Právě v této oblasti najdeme rozvinutou infrastrukturu a četné hotely speciálně zaměřené a připravené pro rodiny s dětmi. Zde každý najde skvělé podmínky pro společnou zábavu. Tyto hotely, lákavé rodinnou atmosférou, nabízejí spoustu atrakcí pro dospělé i děti. Najdete zde dětská hřiště, koupaliště, aquaparky i kvalifikované animátory pro děti. Na naše malé turisty čeká nekonečná zábava ve vodě – určitě si přijdete na své v „Aquacolors“ ve městě Poreč. Zajděte do Aquaparku „Istralandia“ u města Umag. Nejmenší zde najdou nespočet bazénů, skluzavek, tematických hřišť pro děti, animací, představení a koncertů pro děti, volejbalové kurty a mnoho dalších atrakcí. Ve městě Pula najdete také muzeum.

Čtěte také: Kam na dovolenou v březnu

Ostrov Rab – místo pro milovníky písečných pláží

Chorvatský ostrov Rab je součástí souostroví Kvarnerský záliv. Ostrov se vyznačuje mírným klimatem, zvláště doporučovaným lidem s dýchacími problémy a srdečními chorobami (odtud četné lázeňské hotely s bohatou léčebnou nabídkou). Klima také ovlivňuje rozsáhlé zalesnění ostrova, který je jedním z nejzelenějších ostrovů na Jadranu a je často nazýván zeleným ostrovem “. Krásu Rabu oceňovali již staří Římané, kteří ostrov nazývali ostrovem štěstí“.

Je to ideální místo, když hledáte dovolenou Chorvatsko s dětmi. Nabídne mnoho i milovníkům rodinného aktivního odpočinku – potápění, surfování, turistické stezky a dobře upravené cyklotrasy, tenis a vodní lyžování. Rab je velmi dobrým výchozím bodem např. na nedaleký Krk. Dále na ostrůvek Košljun, Cres, Pag, Lošinj, do národních parků: Paklenica, Kornati a Plitvická jezera.

Pokud si nedokážete představit rodinnou dovolenou v Chorvatsku bez písku, na ostrově Rab, především na poloostrově Lopar, je přes 2o písečných pláží. Nejkrásnější z nich je Paradise Beach, dlouhá asi 1500 metrů. Tato pláž opakovaně získala ocenění za nejlepší písečnou pláž pro malé děti v Chorvatsku. Na jižní straně ostrova, v regionu Barbat, se nachází další písečná pláž, která osloví rodiny s dětmi – pláž Pudarica.

Biograd na Moru – mnoho atrakcí pro nejmenší

Biogradská riviéra (města Drage, Pakoštane, Sveti Filip i Jakov, Sveti Petar, Turanj, Vrgada a hlavní město riviéry Biograd na moru). Také se nachází v blízkosti několika národních parků (NP Krka, NP Kornati a NP Plitvická jezera) a města jako Šibenik, Zadar nebo Nin.

Biograd na Moru je známý jako město, kde byl v roce 1102 korunován chorvatsko-uherský král Koloman. Kdysi to bylo město, kde se konaly korunovace. A dnes Biograd na moru ohromuje velkým přístavem, krásnými plážemi, sportovními areály (hlavně s moderními tenisovými kurty). Nebo přímořskými promenádami – ideální pro rodinnou dovolenou v Chorvatsku!
Biograd na Moru je historické město, bývalé hlavní město chorvatských králů s nádhernou pláží Dražica. Pláž je oblíbená zejména rodinami s dětmi. Také je zde potápěčské centrum, restaurace, obrovská skluzavka, trampolíny, převlékací kabinky a sprchy. Podél promenády Dražice z centra města. Pláž byla oceněna Modrou vlajkou v roce 2006). Dražica pokrytá jemným štěrkem je obklopena hustým jedlovým lesem a promenádou. Podél pláže je také spousta malých kaváren a snack barů.

Biograd má několik dalších pláží, z nichž většina je dobře připravena zejména pro rodiny s dětmi. Doporučujeme například 100 metrů dlouhou pláž Crvena luka, která se nachází ve stejnojmenném turistickém komplexu. Je to vlastně zátoka obklopená borovicemi, pár kilometrů od centra Biogradu. Na severozápadě Biogradu se nachází oblázková pláž Bošana, také s mnoha vymoženostmi pro děti.