kam na dovolenou v březnu

Po mnoha zimních měsících jsme unavení, sníme o teple, slunci a dovolené na nějakém horkém a klimatickém místě. Na dovolenou se tedy vyplatí vyrazit pokud možno v předjaří. Kam na dovolenou v březnu? Zatímco někteří turisté hned odpovídají: Tunisko, Egypt nebo Kanárské ostrovy, jiní vyhledávají poněkud exotičtější a turisty dosud nepošlapaná místa.

Kam na dovolenou v březnu: Srí Lanka

Jedním z míst, kam na dovolenou v březnu, je rozhodně Srí Lanka. Pro mnoho z nás je dovolená na Srí Lance je skutečným splněným snem. Tato země se nachází na ostrově Cejlon v Indickém oceánu a často je nazývána miniaturní Indií a skutečnou perlou Indického oceánu. Srí Lanka je známá pěstováním čaje a rozsáhlé plantáže jsou jedním z nejčastějších pohledů na ostrově. Stojí za to vyrazit do půvabného městečka Haputale, kde se po staletí pěstují čajovníky. Právě zde začal Thomas Lipton v 19. století budovat své impérium. Při návštěvě Srí Lanky musíte vidět také výlet vlakem z Kandy do Elly. Železniční trasa vede mezi čajovými poli a je považována za jednu z nejkrásnějších na světě.

Dalším místem ve vašem itineráři je Adam’s Peak, působivé prostředí s výhledem na rozlehlé hory. Podle legendy právě zde učinil biblický Adam svůj první krok poté, co byl vyhnán z ráje. Milovníky památek si jistě oblíbí Anuradhapura, posvátné ruiny města zapsané na seznamu světového dědictví UNESCO. Na Srí Lance také stojí za to navštívit známé chrámy, nádherné přírodní lokality a samozřejmě písečné a slunečné pláže. Dovolená v březnu bude v tomto místě rozhodně horká.

Přečtěte si také: Mauricius

Keňa, kde je v březnu teplo

Keňa je stále oblíbenější dovolenkovou destinací mezi lidmi, kteří vyhledávají trochu exotičtější místa. Pokud chceme strávit zimní dovolenou v teplých zemích, bude tato destinace jako stvořená. Zajímavé je, že nejlepší prázdninové počasí panuje v Keni od prosince do března, kdy naše klima marně hledá teplo a slunce. Afrika v zimě je skvělým místem pro opalování a opalování. Keňa se nachází ve východní Africe v Indickém oceánu. Láká především exotickou přírodou, bílými plážemi a pohledem na divoká zvířata v jejich přirozeném prostředí. Kam na dovolenou v březnu? Rozhodně do Keni.

Pokud sníte o afrických safari, v Keni jistě najdete to, co hledáme. Nejlepšími místy pro safari jsou keňské národní parky: národní park Tsavo, rezervace Masai Mara, národní park Samburu a park Amboseli.

Malajsie – nezapomenutelná zimní dovolená

Dalším řešením, kam na dovolenou v březnu, bude rozhodně Malajsie. Pokud sníte o dovolené v teplých zemích, měli byste se vypravit na slunnou Malajsii. Země se nachází na jihozápadě Asie na Malajském poloostrově a ostrově Borneo. Malajsie je skutečným rájem pro turisty se slunečnými plážemi, modrou vodou a úžasnou přírodou. Přestože je Malajsie velmi bohatá země, neznamená to, že by tam byla dovolená drahá. Ve srovnání s náklady na pobyt v Tunisku můžeme získat úplně jinou kvalitu odpočinku, daleko od davů a ​​vyšlapaných pláží. Kromě skvělých míst k odpočinku jsou zde i zajímavá místa k návštěvě, hlavně přes 50 rezervací a národních parků. Na druhé straně pólu jsou skvělá, dobře rozvinutá města, jako je hlavní město Malajsie Kuala Lumpur, které potěší obrovskými mrakodrapy.