czech-republic

V České republice je spousta míst, která jsou jako stvořená pro skvělý výlet pro celou rodinu. Níže uvádíme několik návrhů, které se budou jistě líbit těm nejmenším. Kam na výlet s dětmi v Čechách?

Kam na výlet s dětmi?

Řešíte, kam na výlet s dětmi? V horském středisku Dolní Morava najdete neobvyklou atrakci – Stezku v oblacích. Jde o 55 metrů vysokou vyhlídkovou trasu vybudovanou na hoře Slamník (1 116 m n. m.). Celková délka trasy je 750 metrů. Trasa je přístupná osobám na invalidním vozíku a kočárku. Z vrcholu je krásný výhled na masiv Králického Sněžníku, údolí řeky Moravy a dokonce i na Jeseníky, Suchý vrch a Krkonoše se Sněžkou. Odvážní turisté mohou využít 101 metrů dlouhou krytou skluzavku s okny.

Zoo Dvůr Králové

Ve městě Dvůr Králové se vydejte do Safari Zoo, kde si budete připadat jako v Africe. Pro děti je to velká atrakce. ZOO Dvůr Králové jako jediná v Evropě nabízí večerní safari. Během hodinové jízdy, v tzv. Safaribusu s průvodcem uvidíme přes 600 afrických zvířat představujících 50 druhů.

Jičín

Rodinám s dětmi doporučujeme také výlet do Českého ráje – země loupežníka Rumcajse, který letos slaví 50. narozeniny! Český ráj se nachází v blízkosti polských hranic (cca 60 km od Szklarské Poręby). V Jičíně navštívte Rumcajsův obuvník, interaktivní výstavu věnovanou slavnému loupežníkovi. Každoročně se zde začátkem září koná pestrý festival Jičín – město pohádky. Město se na pár dní promění v opravdové pohádkové království. Na děti i dospělé čekají hry, hry, tanečky, divadelní představení, průvod masek, různé tvořivé dílny a velký ohňostroj.

Kam na výlet s dětmi? Vydejte se do Ostravy

Landek Park – Největší hornické muzeum v ČR

Důlní areál Vítkovice – pozoruhodný komplex bývalých železáren. Naučná stezka nás zavede do míst, kudy se v minulosti vozily suroviny. Výtahem vyjedete do tzv. „ústí“ pece, která se kdysi plnila mimo jiné železem, koksem a vápníkem. Můžeme vyjít i na její vrchol, který nabízí působivý výhled na celou Ostravu a nakouknout do tajemného nitra pece, kde teplota přesahovala 1500 stupňů Celsia.

Velký svět techniky – moderní interaktivní vědecké centrum. Na ploše 14 000 metrů čtverečních se nachází čtyři stálé tematické expozice (Dětský svět, Svět vědy a vynálezů, Svět civilizace a Svět přírody) a jednu dočasnou. Pro děti i dospělé je připravena skvělá zábava, kde můžete poznávat taje vědy jednoduchým a přístupným způsobem.

Zoologická zahrada Ostrava – největší zoologická zahrada v ČR. Uvidíme zde mimo jiné ušlechtilé druhy lemurů. Ostravská zoologická zahrada je také jedinou zoo v České republice, které se podařilo odchovat mláďata slonů indických.

Máte vy tipy na výlet s dětmi? Podělte se o ně s námi.