mauricius

Mauricius je pozoruhodná ostrovní země ležící v Indickém oceánu asi 2000 km od afrického pobřeží a 900 km od Madagaskaru.

Při návštěvě této nádherné země plné slunce, tyrkysových lagun, nadpozemských výhledů a nádherné přírody dostává slovo „krása“ nový význam. Jedinečnost tohoto místa vidí každý turista toužící po dojmech. Široký výběr hotelů šitých na míru potřebám a požadavkům párů, rodin s dětmi nebo skupinky přátel, stejně jako služby na nejvyšší úrovni jsou jen jedny z výhod ostrova. Při plánování last minute dovolené na ostrově Mauricius byste si měli pečlivě naplánovat délku pobytu. Ostrov, ač je malý, nabízí mnoho neobvyklých atrakcí. Je také oblíbenou destinací pro svatby v zahraničí.

Mauricius: Oceán možností

Kromě nádherných pláží, které jsou výkladní skříní tohoto místa. Jsou dokonalými místy k odpočinku i okouzlující ostrůvky Ile Aux Cerfs a Ilot de Gabiel, obklopené křišťálově čistými lagunami. Zvláště pozoruhodné je pobřeží, které je v 30 km obklopuje korálovým útes. Zve všechny začátečníky i pokročilejší potápěče k objevování úžasné podmořské fauny a flóry. Velmi oblíbenými vodními atrakcemi je také plavání s delfíny. Užijte si výlety lodí s proskleným dnem, nebo procházky po dně v oceánu ve speciálních přilbách. Příjemná teplota vody v rozmezí 24 až 29 stupňů dělá z koupání v Indickém oceánu čiré potěšení.

mauricius ostrova

Bohatá historie

Koloniální minulost ostrova Mauricius z něj udělala multikulturní zemi, která se odlišuje od ostatních ostrovů v Indickém oceánu. Na ostrově žijí vedle sebe v plné harmonii Kreolové, Indové, Číňané a Evropané. Kulturní a etnická rozmanitost je viditelná téměř všude. Každá komunita slaví oslavu v jinou dobu. Díky tomu při odpočinku na ostrově můžete narazit na některý z mnoha oslavovaných svátků. Tanec a zpěv zaujímají v kultuře Mauricia zvláštní místo. Sega National Dance je opravdovým svátkem pro smysly a skutečnou show tanečníků. Tato tlumenější verze je prezentována v hotelech. Naopak ta živější je k vidění při oslavě, kdy ji roztančí u ohně na plážích mladí obyvatelé ostrova.

Multikulturalismus

Úředním jazykem na Mauriciu je angličtina, ale na ostrově často slyšíte francouzštinu, čínštinu, kreolštinu nebo jiné dialekty.

Skutečná směs kultur nechybí ani v kuchyni. Každého turistu jistě uspokojí indická, čínská nebo francouzská kuchyně. Čerstvé mořské plody, aromatické koření, exotické ovoce a místní rum zaručují dokonalou hostinu. Pokud hledáte ideální místo, kde strávit svou Last Minute dovolenou na Mauriciu, nebudete zklamaní. Určitě si zde každý najde svůj kousek ráje. Mauricius bude také skvělou prázdninovou základnou po návštěvě sousedního Madagaskaru.