svatba v zahraničí1svatba v zahraničí1

Svatba v zahraničí, konkrétně v exotické zemi je originální, zajímavý a velmi romantický nápad. Jeho zařízení bude snazší a mnohdy i levnější než tradiční česká svatba. Bez ohledu na to, zda plánujete cestu pro dvě osoby nebo celou skupinu (s rodinou, přáteli), spolehlivá cestovní kancelář za vás zajistí veškeré formality – letenky, hotely, doklady a především svatební obřad.

Svatba v zahraničí: na exotickém ostrově

Pokud uvažujete o svatbě v zahraničí, vyplatí se zvážit exotické ostrovy. Zkuste Bali, Havaj, Mauricius, Seychely, Srí Lanka nebo svatbu v Dominikánské republice. Co může být romantičtějšího, než říct své „ano“ na pláži za doprovodu mořských vln? Místo samotného obřadu může být téměř libovolné. Většina mladých párů se rozhodne pro svatbu na pláži, oblíbené jsou ale i zahrady s exotickými rostlinami, někdy čajové plantáže nebo bujná tropická džungle. Focení z takového místa bude jedinečné a barevné a vzpomínky vám zůstanou navždy.

Každý z námi navrhovaných směrů nabízí své vlastní, jedinečné formy sňatku. Například svatba na Mauriciu je spojena s dvojím obřadem. V hlavním městě Port Louis se vyřizují formality, přičemž můžete říct své ano zde místo na pláži nebo na jakémkoli jiném vybraném místě. Svatba na Seychelách nebo svatba na Havaji zahrnuje minimum formalit. Ale čekejte o něco vyšší ceny než například svatba na Bali, Srí Lance nebo Mauriciu.

Přečtěte si také: Kam na dovolenou v únoru

Cenově dostupný luxus

Svatba v exotické zemi nemusí být drahá. Obvykle celý balíček svatby v zahraničí stojí méně než typická svatba u nás. Myšlenka je realizovatelná. Pamatujte si však, že organizace takového obřadu vyžaduje čas na vyřízení formalit v zemi. Důležité je také zajistit si termín svatební hostiny v zahraničí, rezervaci dovolené, letenek či autobusů, ubytování.

Dokumenty pro svatbu v zahraničí

Mezi doklady potřebné k uzavření svatby v zahraničí patří: platný cestovní pas nebo občanský průkaz, kopie rodného listu. Dále potvrzení o tom, že neexistují žádné zákonné kontraindikace k uzavření sňatku v zahraničí. V případě dřívějšího manželství, doložte doklad potvrzující ukončení nebo prohlášení manželství za neplatné. Nejdříve vždy kontaktujte příslušné ministerstvo zahraničních věcí, konzulát nebo ambasádu. Ty vám poskytne potřebné informace o formalitách a o tom, zda jsou v daný čas volné termíny svatby.

Velvyslanectví vám také poskytne informace, na co si dát pozor, aby doklad, který obdržíte, byl po svatbě platný v Česku. Po uzavření manželství byste měli obdržet osvědčující záznam do spisů. Automaticky vám jej odešlou domů nebo budete muset sami zajistit uložení dokumentů na příslušné matričním úřadě. Kromě toho se ujistěte, zda potřebujete do dané země vízum nebo očkování.