dovolená s dětmi v řecku

V Řecku najdete přeplněná turistická letoviska a opuštěné pláže. Řecko je Kréta, Rhodos, Santorini, Zakynthos … ale také celá řada méně oblíbených, a proto asi ještě půvabnějších ostrovů. Pokud plánujete rodinnou dovolenou, není lepší destinace – Řekové mají rádi děti. Dovolená v Řecku s dětmi bude skvělou volbou.

Dovolená v Řecku s dětmi: Lefkada

Ostrov Lefkada je součástí souostroví Jónské ostrovy, které se nachází u západního pobřeží Řecka, velmi blízko pobřeží. Ostrov je převážně hornatý (téměř 80 procent rozlohy). Východní část pobřeží je především bujnou vegetací, najdeme zde stromy jako cypřiše, platany, fíkovníky a mandloně, ale i olivové háje všudypřítomné v Řecku. Dovolená v Řecku s dětmi je ideální řešení.

Čtěte také: Cestování s miminkem. Odkdy může do letadla?

Hlavním městem Lefkady je město Lefkada, je to velmi malebné přístavní město se známou pevností Santa Mavra, postavenou na počátku 14. století. Lefkada byla osídlena lidmi, pravděpodobně ve 20. století před naším letopočtem, Achájci, prvním řeckým kmenem, který přišel na území dnešního Řecka. V následujících obdobích naší historie ostrov ovládali Korinťané a ve 2. století před naším letopočtem. vládu převzali Římané.

Žádané Korfu

Korfu je jedním z mnoha řeckých ostrovů nacházejících se v severním Jónském moři u pobřeží Albánie. Turistická sezóna je zde od dubna do listopadu. Korfu je jedním z prvních ostrovů, které se během letních prázdnin staly turistickou destinací. V 60. letech 20. století zde začala výstavba mnoha turistických středisek, hotelů a dalších turistických zařízení. Bohužel to znamenalo, že v některých oblastech ostrova ztratili své klima.

Booking.com

Největším a nejvýznamnějším městem ostrova je Kerkira, kde můžete navštívit například Královský palác, Archeologické muzeum se sbírkou mincí a starověkých nálezů. Samotný ostrov je nejvíce „poevropštěný“, pokud jde o stavební architekturu. Jednou z nejkrásněji položených vesnic je Paleokastritsa, která se ve skutečnosti vyznačuje oblázkovými plážemi, ale s okouzlující polohou. Díky opravdu čistému Jónskému moři obklopujícímu ostrov a dlouhým a širokým plážím je ostrov mnohými nazýván královnou Jónských ostrovů.

Pláže na Korfu jsou písčité nebo štěrkové. Výhodou ostrova je fakt, že zde najdeme mnoho malých, intimních pláží, najdeme je v zátoce Agios Georgios nebo Dassia. Další místa, která stojí za doporučení, jsou Gouvia, Grecotel Daphnila Bay, Grecotel Corfu Imperial.

Zakynthos

Dovolenou v Řecku s dětmi můžete strávit i na ostrově Zakynthos. Zakynthos je opravdu idylický řecký ostrov, patří do souostroví Jónské ostrovy, samozřejmě v Jónském moři. Území o rozloze 406 km2 obývá asi 46 000 obyvatel, pro které je hlavním zdrojem příjmů především cestovní ruch, dále zemědělství a rybolov. Ostrov Zakynthos si Evropané často vybírají jako cíl své dovolené. Především pro své „kouzlo“ a velmi dobré podmínky pro relaxaci. Nejznámějším místem je zde záliv a město Laganas, které je oblíbené mezi turisty z Velké Británie.