spací pytelspací pytel

Pokud jste vždy měli problém s tím, co koupit blízkému cestovateli k Vánocům, narozeninám nebo Valentýnu, tento příspěvek vyřeší vaše dilemata. Přinášíme tipy na dárky pro cestovatele.

Čtěte také: Jaké vybrat boty pro děti na hory

Dárky pro cestovatele: Smaltovaný cestovní hrnek

Tento hrnek vás může doprovázet na dlouhých cestách (uvaříte v něm vodu na plynovém sporáku nebo ohni), ale skvěle poslouží i na vašem pracovním stole v práci. Proto je to dobrý nápad na dárek – bude vypadat skvěle jak v kanceláři, tak doma nebo v kempu.

Rychleschnoucí ručník

Další tipy na dárky pro cestovatele zahrnují i tento. Je to skvělá alternativa k tradičním ručníkům, které schnou celé hodiny a nakonec zůstanou mokré v našem batohu. Pro začínajícího cestovatele je těžké najít lepší nápad na nápad. Rychleschnoucí ručníky jsou vyrobeny z mikrovlákna, které schne několikrát rychleji než ekvivalent bavlny. Materiál je mnohem tenčí, takže ručník lze složit do malé kostičky.

Lehký batoh na jeden den

I při cestování pouze s příručním zavazadlem se váha batohu může přiblížit 10 kg. Nosit tak těžká zavazadla na celodenní prohlídku města je prostě příliš nepohodlné. Dobrým nápadem na dárek pro cestovatele je kompaktní, snadno srolovatelný batoh, který ve složeném stavu zabere co nejméně místa. Do takového batohu by se mělo vejít vše, co můžeme při celodenním výletu potřebovat – doklady, peněženka, láhev s vodou, průvodce. Hlavní zavazadla si pak necháte v hotelu a vy si užijete velkou úlevu.

Lampička pro kempování

Velmi jednoduchý vynález, který dokáže zlepšit komfort cestování. V ubytovnách, nočních autobusech a vlacích zhasínají světla v určitou dobu a znemožňují například pokračování ve čtení knihy lidem, kteří ještě nehodlají spát. Na trhu dostupné bateriové lampy, které lze snadno zavěsit, jsou velmi užitečnou vychytávkou pro cestovatele a dobrým tipem na dárek pro cestovatele.

Vodotěsné obaly na doklady, telefon

Telefon a doklady v batohu, který obsahuje i cokoli v tekuté formě, je vhodné chránit voděodolnými obaly nebo alespoň igelitovými sáčky. Vše, co potřebujete, je univerzální sáček, do kterého se vejdou všechny důležité věci, které vyžadují ochranu.

Kávovar

Kávovar je dalším tipem na dárek pro cestovatele, který oceňuje přístup k dobré kávě – bez ohledu na to, kde se nachází. Výhoda kavováru oproti Aeropressu se ukáže, když potřebujete uvařit vodu – kávovar to udělá „sám“, Aeropress navíc vyžaduje přístup ke konvici.

Powerbanka

Při nákupu věnujte pozornost kapacitě powerbanky (minimálně 10 000 mAh), její hmotnosti a přenosnosti a také typu dostupných portů (v současné době má již mnoho zařízení standard USB-C).