řecko

Květen je v našich klimatických podmínkách obdobím. Na mnoha místech světa je to ideální čas na opalování, koupání v moři i aktivní odpočinek v horkém klimatu. Dovolená v květnu je skvělý nápad pro lidi, kteří neradi cestují v hlavní turistické sezóně. Výběr míst, kam byste měli v květnu vyrazit na dovolenou, je opravdu velký.

Dopřejde si dovolenou v květnu

Prázdniny v květnu jsou skvělý nápad alespoň z několika důvodů. Zaprvé, v květnu jsme většinou mnoho měsíců po předchozí dovolené a prostě sníme o chvilce odpočinku a relaxace. V mnoha firmách je mnohem snazší vzít si dovolenou v květnu a na jaře obecně, protože většina zaměstnanců žádá o termíny dovolené. I v květnu můžete počítat s velkým výběrem zájezdů za atraktivní ceny. Cestovní kanceláře mají v květnu mnoho last minute akcí, díky kterým vyrazit na dovolenou i do trochu vzdálenějších a exotičtějších oblastí světa nebude příliš na náš rozpočet.

Řecko – kam se v květnu vyplatí jet

Na otázku, kam na dovolenou v květnu, se Řecko zdá být jednou z nejlepších destinací. Tato jihoevropská země je docela blízko, a tím pádem – neunavíme se výletem a budeme mít více času na klidný odpočinek. Řecko se nachází ve středomořském klimatickém pásmu, což je zcela charakteristické – převládají zde dlouhá léta a vcelku krátké a mírné zimy.

V květnu zde můžeme počítat s výbornými povětrnostními podmínkami – je tu téměř léto a teplota vzduchu se drží na úrovni 25 stupňů Celsia. Vybírat můžeme jak z pevninského Řecka s mnoha místy, která stojí za to navštívit, tak z řeckých ostrovů, které lákají turisty z celého světa prakticky po celý rok.

Pokud přemýšlíte, kam vyrazit v květnu na dovolenou, zvažte některý z řeckých ostrovů. Můžeme si vybrat z překrásné a na památky bohaté Kréty, plné přírodního bohatství Rhodosu, Mykonosu s překrásnými plážemi, Santorini s prázdninovou atmosférou i okouzlujících městeček ležících přímo u moře. Každý z řeckých ostrovů má svou jedinečnou atmosféru a zároveň spoustu atrakcí pro turisty s různými potřebami.

Mexiko, Tulum – dobrá lokalita pro květnový výlet

Dalším místem kam na dovolenou v květnu, je Mexiko, konkrétně slunný Tulum. Je to turistické město na poloostrově Yucatán, které se nachází nedaleko bývalého mayského města. Z městečka je překrásný výhled na Karibské moře a poskytuje skvělé podmínky pro každého, kdo sní o slunné a trochu exotické dovolené. Počasí v Tulumu je také nádherné – v květnu počítejte s teplotami 27 stupňů přes den a o nic méně v noci. Ke koupání vybízí i voda v moři a riziko deště je zanedbatelné. Když pojedete na dovolenou do Tulumu, můžete si být jisti dokonalým počasím.

Během dovolené v Tulumu stojí za to vidět dlouhé, rozsáhlé, písečné pláže s bílým pískem, které se táhnou až k obzoru. Za kontrolu stojí i náš vstup, ve kterém vybíráme nejkrásnější pláže Mexika. Jemný písek a tyrkysová voda je dokonalým místem pro opalování s těmi nejkrásnějšími výhledy. Musíte také vidět ruiny starověkého mayského města Tulum – Zama. Kdysi byl Tulum velkým přístavem, jehož stavby se dochovaly dodnes. Město je považováno za jedno z nejzachovalejších míst po Mayích. Největší stavbou v komplexu je zámek nacházející se na útesu přímo u moře, který působí úžasným dojmem a je jedním z nejfotografovanějších objektů na tomto místě.

Sluncem spalující Hurghada za nízké ceny

Další dobrou destinací v tématu května, kam vyrazit na dovolenou, může být slunná Hurghada – egyptské letovisko, které je velmi oblíbené mezi turisty z celého světa. V květnu můžeme počítat s teplotami i nad 30 stupňů, takže je extrémně horko.

Hurghada se nachází na pobřeží Rudého moře, přibližně 500 km od Káhiry. Je to ideální místo pro ty, kteří se chtějí opalovat, šnorchlovat na nedalekých útesech a užívat si další vodní sporty. V blízkosti je středisko prázdné, takže bude příležitost udělat si výlet na velbloudech. Počítat můžete i s fakultativními výlety do turisticky nejatraktivnějších míst Egypta.

Jarní zájezd do Hurghady je levným způsobem relaxace – v nabídce cestovních kanceláří najdeme v tomto místě široký výběr dovolených. Snadno najdeme i last minute nabídky, díky kterým bude dovolená extrémně levná.