Kam na dovolenou v dubnu

V dubnu se u nás hodnoty teploměru pohybují kolem 12 °C. V zemi se teprve rozjasňuje jaro, v noci jsou ještě mrazy, občas napadne i sníh. Teplota vody vyhovuje pouze milovníkům moře. Ověřili jsme si tedy, kde je v dubnu opravdu teplo a kde se vyplatí naplánovat předjarní prázdniny. Kam na dovolenou v dubnu?

Nejteplejší místo v dubnu?

Duben je na mnoha místech po celém světě horký a velmi slunečný. Turisté, kteří nechtějí opustit Evropu, se mohou vydat na Kanárské ostrovy. Jaro je také ideální čas k návštěvě Izraele. Vysoké teploty vzduchu a vody přetrvávají na Seychelách a v Karibiku. V dubnu se také vyplatí vyrazit do Jižní Ameriky – zde ještě není období dešťů a právě uplynula doba největších veder.

Čtěte také: Udržitelnost a cestování

Kam na dovolenou v dubnu? Na Tenerife!

Největší z Kanárských ostrovů je mezi turisty velmi oblíbený – protože ačkoli administrativně patří ke Španělsku, jeho klima je skutečně africké. V dubnu je průměrná denní teplota 26 °C. Voda se ohřeje na 19°C. Je velmi slunečné a je zde mnoho atrakcí pro turisty, a to i v nižší sezóně. Široké pláže pokryté sopečným pískem a křišťálově čisté vody Atlantského oceánu vytvářejí dokonalé místo pro nebeskou dovolenou: líné opalování nebo provozování vodních sportů. Bujná vegetace, malebné pouště a strmá skalnatá pobřeží dělají z Tenerife ostrov plný kontrastů, který však poskytuje mnoho dojmů a výhledů.

Tenerife, zdroj:pixabay.com

Izrael – nejen náboženská turistika

Tato země je často podceňována turisty, kteří jsou spojováni především s místy náboženských bohoslužeb. A neprávem – Izrael není jen Jeruzalém, Nazaret nebo řeka Jordán, ale také krásné pláže, horké moře, rozvinutá hotelová infrastruktura a skvělá kuchyně. Ocení to především milovníci opalování, ale nebudou si stěžovat ani příznivci vodních sportů, zejména potápění, nebo ti, kteří vyhledávají doplňkové atrakce. Léto v Izraeli je velmi horké, nicméně brzy na jaře je ideální čas na dovolenou v této zemi. Teplota vzduchu je v průměru 27 °C a voda se ohřeje na 19 °C. Přes den je velmi slunečno.

Mrtvé moře, Izrael. Zdroj: pixabay.com

Seychely – skutečný ráj na zemi

Je to ideální místo, kam na dovolenou v dubnu pro ty, kteří hledají 100% exotické místo se zaručeným horkým počasím a pohlednicemi v balíčku. Seychely potěší krajina jako obrázek – bílé, písečné pláže, křišťálově čisté vody oceánu s bohatým podmořským světem, zelené rovníkové lesy, hladké skály a tropické slunce. K tomu stačí přidat luxusní hotely a turistické chaty a nebeská dovolená zaručena.

Celé souostroví Seychel se skládá z 92 ostrovů, ale jen některé z nich jsou obydlené. Ostrovy se nacházejí v pásmu rovníkového, vlhkého podnebí s monzunovou odrůdou. Přes den ukazatele teploměru v průměru ukazují až 31 °C a vody oceánu se ohřejí až na 28 °C, čas od času ucítíte závan příjemného jihovýchodního větru.