Brno je jedno z nejoblíbenějších měst v České republice. Malé, turistické, se spoustou památek. Je také nejvýznamnějším městem Moravy – české vinařské oblasti. Naštěstí je většina památek blízko centra, takže se všude dostanete pěšky.

Čtěte také: Pančavský vodopád – výlet k nejvyššímu vodopádu v ČR

RADNICE

Velmi oblíbené místo v Brně je radniční vyhlídka z radniční věže, zvláště při západu slunce. V létě je na rozdíl od informací na internetu otevřena vyhlídková terasa do 22:00. Doporučuji sem přijít večer, ještě než se setmí. Po zdolání přes 170 schodů se vám naskytne úžasný výhled na město zalité paprsky zapadajícího slunce.

KATEDRÁLA SV. PETRA A PAVLA

Centru města Brno hrdě kraluje novogotická katedrála. Návštěvníkům je k dispozici nejen krásně osvětlený interiér, ale také pokladnice a podzemní krypta.

HRAD ŠPILBERK

Dalším zajímavým místem ve městě je hrad Špilberk, postavený ve 2. polovině 13. století, na počátku byl sídlem moravských králů a panovníků, postupem času se stal pevností, úkrytem a nakonec místo, kde byli drženi nepřátelé. Dnes je v něm muzeum. Hrad má také polský přízvuk – nejpočetnější národnostní skupinou, která se zde v 19. století konala, byli Poláci, obyvatelé Haliče.

KOSTEL SV. JAKUB a márnice

Kostel ze sedmnáctého století přitahuje mnoho turistů kvůli kostnici – druhé a největší v Evropě. Návštěvy zde vám zůstanou dlouho v paměti. Zde byly shromážděny kostry více než 50 000 lidí.

LABYRINT NA ZELENINOVÉM JARMARKU
Ne každý ví, že pod nenápadným zeleninovým trhem v Brně se nachází podzemní labyrint, jehož počátky sahají až do středověku. Podzemními uličkami vás provede zkušený průvodce v tradičním oděvu. Dozvíte se, jak se ve sklepě skladovalo jídlo a víno.