lyzovani v rakouskulyzovani v rakousku

Díky mohutným a malebným Alpám má Rakousko mnoho skvěle upravených sjezdovek, vhodné i pro rodiny s dětmi. Lyžování v Rakousku si s dětmi užijete.

Lyžování v Rakousku

Více než polovinu území Rakouska pokrývají Alpy – nejvyšší hory Evropy. Vrcholy dosahující téměř 4 000 m n. m., jezera s křišťálově čistou vodou, rozlehlé lesy a krajinářské parky. To vše vytváří úžasnou krajinu, ze které nelze spustit oči. Téměř všude v zemi jsou skvělé podmínky pro provozování zimních sportů. Je zde spousta lyžařských středisek na té nejvyšší úrovni (doslova i obrazně) a spousta atrakcí, díky kterým bude rodinná lyžovačka nezapomenutelná. Kromě různých sjezdových a běžeckých tratí mají rakouské Alpy také množství lanovek se skvělými výhledy. Dále zde najdete aquaparky a termální lázně, sportovní zařízení, zábavní parky, muzea a mnoho dalšího. K tomu si přidejte idylickou atmosféru alpských středisek se zajímavým folklórem, kuchyní a architekturou a také dobře připravená turistická infrastruktura. Lyžování v Rakousku je skvěle strávený čas s rodinou.

Kde je nejlepší místo pro lyžování s dětmi?

Nejoblíbenějším lyžařským regionem pro lyžování v Rakousku je Tyrolsko. A jeho hlavním městem je Innsbruck. Můžete navštívit některé zajímavé památky v krásném starém městě, nechat se vyvézt lanovkou Nordkettenbahn do lyžařského areálu ležícího přes 2000 m n. m. Můžete si zajezdit na snowboardu ve snowparku a také se podívat na skokanský můstek Bergisel, kde se koná Turnaj čtyř můstků. Sluší se dodat, že v Innsbrucku se konaly dvakrát zimní olympijské hry, což jen potvrzuje výborné podmínky pro provozování zimních sportů. Ve skutečnosti je po celém Tyrolsku přes 80 lyžařských středisek, které nabízejí celkem přes 3000 km sjezdovek. Kromě Innsbrucku jsou nejoblíbenějšími místy pro lyžaře ledovce – Sölden, Kaunertal, Pitztal a Stubai, kde sezóna trvá až do konce května, zatímco na ledovci Hintertux nikdy nekončí.

Na Pitztalu je kabinková lanovka Gletscher Express, která dosahuje nadmořské výšky 3 440 m n. m. a u horní stanice je nejvýše položená kavárna v Rakousku – Cafe 3440. Na Stubaiském ledovci je naopak Top Tyrolská vyhlídková plošina, ze které je vidět řadu vrcholů. Najdou se zde i šetrné trasy vhodné pro lyžování v Rakousku s dětmi v oblasti Imst, Kuffstein a Reutte. V Tyrolsku je také mnoho sáňkařských drah. Zajímavé nelyžařské atrakce čekají i ve Wattens, kde je unikátní expozice Svarovského křišťálový svět. Pozoruhodné je také Alpinarium v ​​Galtüru, které je rovněž součástí lavinové hráze. Nejlepší čas na odpočinek jsou termální lázně Aqua Dome v Längenfeldu. Kam vyrazit už víte, ale víte jak si vybrat dobrý hotel?