cestovánícestování

Dovolená – už jen když pomyslíme na prázdniny, cítíme vzrušení… Dovolená v Česku nebo v zahraničí je časem, kdy se můžeme oddávat svým vášním nebo prostě jen relaxovat. Vodní sporty, fotbal, volejbal, aerobik, hry v bazénu – to vše na vás čeká v malebném Řecku nebo exotickém Maroku. Než se však pohodlně usadíte na lehátkách, určitě si promyslete svou strategii. Jak vybrat dovolenou?

Jak si vybrat dovolenou?

Prvním bodem, kterému byste měli věnovat pozornost, je váš domácí rozpočet. Záleží na něm, kam pojedeme na dovolenou. Čím více peněz na účtu, tím velkolepější dovolená. Jak vybrat dovolenou? Zaměřte se na své finanční možnosti.

Dalším krokem jak vybrat dovolenou je samozřejmě výběr turistické destinace. Vybrat si můžete Řecko, Itálii, Chorvatsko, ale i exotické ostrovy jako je například Mauricius.

Další důležitou otázkou při výběru dovolené je datum odjezdu. Za zvážení stojí i nákup last minute zájezdu, který může být velmi atraktivní. Stává se, že tyto typy zájezdů jsou o několik desítek procent levnější než standardní.

Pozor! Nejlepší ceny last minute zájezdů najdete před začátkem i po skončení sezóny.

Na co dalšího bychom si měli dát při výběru dovolené pozor?

  • Za prvé, délka vašeho pobytu.
    Pět, sedm nebo možná čtrnáct dní? Přemýšlejte o tom, kolik si můžete dovolit.
  • Za druhé, cestovní kancelář.
    Kancelář s tradicemi nebo zcela neznámá? Pro vlastní bezpečnost je samozřejmě lepší využít služeb renomované cestovní kanceláře. Proč? Protože v krizových situacích zajistí proplacení cestovních nákladů a návrat do země.
  • Za třetí, na hotely / resorty.
  • Odpočinek na pláži a v hotelovém pokoji je velmi důležitým prvkem vaší dovolené. Každý z nás se totiž chce na dovolené cítit příjemně.

S ohledem na výše uvedené je doporučeno si před návštěvou daného hotelu / resortu prohlédnout recenze na webových stránkách a přečíst si podrobnou nabídku zařízení. Vše proto, aby nedošlo ke zklamání. Podívejte se na článek Jak si vybrat dobrý hotel.

  • Za čtvrté, dostupnost atrakcí.
    Lidé, kteří milují aktivní odpočinek spojený s návštěvou atrakcí, by se měli určitě podívat, jaké památky / zajímavá místa jsou v dané zemi k dispozici. Bez těchto informací si cestu naplánují jen těžko.