kempkemp, pixabay.com

Kempy zažívají v posledních letech opravdový boom – a my se jim vůbec nedivíme. Tato místa jsou plná atrakcí – to své si najde v podstatě každý – od bazénů, přes sportoviště, restaurace, obchody, až po večerní animace a diskotéky. Ideální místo pro rodiny s dětmi! Jak si naplánuji pobyt v kempu? Odpověď najdete v tomto článku.

Kde najít kempy?

Kempy jsou v západní Evropě velmi oblíbené – najdete zde mimo jiné velmi velký výběr v Chorvatsku, Itálii, Francii a Španělsku. Rezervovat můžete několika způsoby:

  • přímo přes stránky kempů (výhodou je, že díky přímému kontaktu jsme schopni vyjednat umístění pronajatého pozemku)
  • od touroperátorů – v Česku máme několik kanceláří pro pronájem pozemků v kempech (výhodou je, že máme pomoc českého konzultanta v každé fázi plánování a během vašeho pobytu na místě)
  • nejbližší kempy najdete přes booking.com

Vyplatí se rezervace do kempu předem?

Autokempy jsou velmi oblíbené a u těch lepších se rozhodně vyplatí rezervovat si pobyt předem, zvláště v hlavní sezóně. Mimo sezónu při příjezdu přímo do kempu místo snad bez problémů najdete a jeho umístění budete mít na výběr.

Čtěte také: Dovolená v karavanu. Jak na to?

Na co si dát pozor při rezervaci místa v kempu?

Pitch- vyhrazený pozemek s elektrickou přípojkou, často vodovodem a kanalizací (nikoli kanalizací – na to jsou v kempech speciální body) a pitnou vodou. Navíc se můžete navíc setkat s připojením RTV. Věnujte pozornost povrchu pozemku, aby se na něj váš karavan snadno vešel. Kempy obvykle nabízejí několik typů hřišť s různou velikostí a vybavením. Zkontrolujte cenu pro tolik lidí, kolik bude skutečně bydlet v obytném automobilu / karavanu.

Cena hodně často závisí na počtu osob – ve standardní ceně jsou zahrnuti pouze 2 dospělí. Každý další host je zpoplatněn – pro děti bývají slevy. Poznámka – plánujete výlet se psem nebo kočkou? Toto je také nutné nahlásit při rezervaci! Některé kempy zpoplatňují zvíře.

Kempy: proč v nich trávit dovolenou?

V první řadě je to legální a bezpečné místo k zastavení při cestování. Každý kemp je chráněn 24 hodin denně. Za druhé – pokud jedete na dovolenou s dětmi, není dokonalejší místo k pobytu než kempování. Vaše děti jej budou milovat – bazény se skluzavkami, hřiště, sportoviště nebo animace jim zajistí atrakce od rána do večera. Tady není místo pro nudu!

Za třetí – kempy jsou perfektně připraveny na servis obytných vozů nebo karavanů. Kromě toho, že samotná hřiště mají přípojky vody a elektřiny, jsou přímo v kempu speciální místa pro likvidaci odpadu. Sociální zařízení, které je v kempu k dispozici, můžete využít i ke sprchování nebo použití toalety. Navíc jsou zde vyhrazená místa pro mytí nádobí a prádelny, což se při delších cestách ukazuje jako výhodné. Chcete umýt své obytné auto po dlouhé cestě? Žádný problém – některé kempy mají dokonce vlastní mycí linky!

Máte tip na kemp či apartmány? Přidejte jed do komentářů.