wellnesswellness

Rychlé tempo života znamená, že máme málo času pro sebe. Zaměření na rodinné povinnosti a práci zapomínáme na patřičnou dávku relaxace a odpočinku, které jsou nezbytné pro správné fungování každého těla. Jak se to dá změnit? Skvělým způsobem, jak se zbavit stresu, je návštěva SPA. Jaké jsou jeho výhody? Co se vyplatí vědět, než půjdete poprvé do wellness salonu?

Jak se připravit na první návštěvu SPA?

První návštěva SPA nebo také wellness může vzbuzovat mnoho pochybností a otázek, ale v kombinaci s přenocováním v elegantním hotelu a krásným výhledem jistě poskytne mnoho pozitivních zážitků. Jak si takové místo odpočinku máme představit?

SPA salony mají klidnou a příjemnou atmosféru podpořenou pečlivě vybraným osvětlením. Je pohodlný a luxusní a v pozadí hraje uklidňující hudba – což umožňuje opravdovou relaxaci. Taková místa věnují velkou pozornost vysoké úrovni čistoty. Obvykle se nachází daleko od center měst, v přírodním prostředí, umožňují naprostou relaxaci. Navíc je zde milý a přátelský personál, který jistě pochopí, že SPA salon navštěvujete poprvé a rád zodpoví případné dotazy. Jak vidíte, první návštěva SPA ve vás nemusí vzbuzovat obavy – měli byste se soustředit pouze na relaxaci a potěšení.

Čtěte také: Co si vzít do termálních lázní?

První návštěva SPA – etiketa

Mnoho míst má etiketu, kterou stojí za to dodržovat. Podobné je to ve SPA salonech. Co tedy stojí za připomenutí?

Dostavte se prosím alespoň 15 minut předem. Tento čas lze využít k vyplnění dotazníku a převlečení. Pokud se opozdíte, bohužel se z doby ošetření odečítají minuty. Pokud se z nějakého důvodu nemůžete dostavit na schůzku, měli byste vždy zavolat a zrušit ji co nejdříve.

Před ošetřením těla byste se neměli opalovat ani používat solárium, protože spálení negativně ovlivňuje stav pokožky a může způsobit nepříjemné pocity při masáži. Pokud se chystáte na peeling celého těla, den předem byste se neměli depilovat. Hodinu před zákrokem je však lepší nejíst velká jídla a také se nedoporučuje pít alkohol.

Co se vyplatí vzít si s sebou na návštěvu SPA salonu?

Vlastně si nemusíte pamatovat nic zvláštního – nejčastěji při příjezdu dostanete jednorázové spodní prádlo, ručník, čepici a přezůvky. Pokud si s sebou berete telefon, je dobré jej ztišit, aby vám nepřekážel při relaxaci. Pokud má resort i bazén, který byste rádi využili, vyplatí se vzít si s sebou žabky a plavky. Nedoporučuje se však nosit šperky.