PolskoPolsko

Nebaví vás pořád sedět doma? Chcete strávit svátky výjimečně, ale netušíte, kam vyrazit na Velikonoce? Přinášíme vám pár tipů.

Velikonoční svátky na horách

Hory jsou dobrý nápad pro každou příležitost. Jeseníky, Orlické hory, Beskydy nebo třeba rovnou Tatry? Každý kout je jedinečný a má co nabídnout. Když je řeč o svátcích – většina turistů navštíví horská města kolem Vánoc. V období Velikonoc je jich méně. Pro většinu lidí je to výhoda – nejsou tam davy lidí a fronty jsou menší a většina zařízení má v tuto dobu také atraktivní speciální nabídky (podívejte se na náš balíček Velikonoce na horách). Každý si zde najde to své.

Nadšenci aktivního odpočinku mohou projet četné stezky a ti, kteří potřebují úplnou relaxaci, mohou využít různé procedury ve SPA. Rodiny s dětmi mohou počítat s řadou atrakcí, jako jsou zábavní parky nebo jízda vláčkem. Ubytovací základna je velmi bohatá – od malých penzionů, přes komfortní hotelové pokoje, až po horské chaty. Cena se samozřejmě odvíjí od lokality. Velikonoční balíčky obvykle obsahují 2-3 noci s jídlem, slavnostní vánoční snídaní a další atrakce, např. lov zajíčka.

Co takhle Velikonoce u moře?

Hory se vám nezdají jako volba? Možná stojí za to vydat se opačným směrem a strávit speciální dovolenou obklopeni zvukem vln! Výběr hotelů je obrovský a v tuto roční dobu jsou nabídky ubytování mimořádně příznivé. Je to skvělá příležitost k návštěvě oblíbených atrakcí, aniž byste museli stát ve frontě pro několik desítek lidí. Na mnoha místech jsou navíc ceny vstupenek nižší než v letní sezóně. Nejblíže máme Baltské moře, které rozhodně stojí za návštěvu.

Pokud chcete navštívit nejoblíbenější místa na polském pobřeží, dobrou volbou bude ubytování v Gdaňsku, Gdyni nebo Sopotech. Jsou dokonale připraveni na turisty v kteroukoli roční dobu a dobře propojeni.

Díky tomu nebude problém navštívit mnoho atrakcí v jeden den. Pokud již Trojměstí dobře znáte, alternativou může být západní část pobřeží – Kolobřeh nebo Svinoústí. Oblast má také co nabídnout. Kromě majáků s krásným výhledem děti jistě potěší indiánska vesnice Kolobřeh a Skrytá země, kde žijí pohádkové postavy.

Prohlídka památek není vaší prioritou, ale sníte o klidu, pohodě a velikonočním odpočinku? Vyberte si přímořský hotel v některém z menších měst – možná Rewa, Karwia nebo Dębki? Pohodlný pokoj, velikonoční snídaně s výhledem na moře, nabídka SPA a atmosférické procházky po pláži – nezní to jako dokonalý plán?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *