krkonošezdroj:pixabay.com

Výlety v zimě jsou velmi žádané bez ohledu na počasí. Když není sníh, je možné se procházet po městech, navštívit památky, které jsou otevřené celý rok. V okamžiku, kdy napadne sníh, zajímá nás, kam vyrazit na hory.

Naše tipy na výlety v zimě pro lyžaře

Můžete si vybrat ze 450 km sjezdových tratí ve více než 200 lyžařských střediscích. Největší lyžařské středisko v České republice Špindlerův Mlýn leží v nejvyšších českých horách Krkonoších. Z Prahy je to asi dvě hodiny jízdy. V posledních letech došlo k modernizaci a výstavbě nových areálů, například Kouty nad Desnou v Jeseníkách nebo Skipark Červená Voda v Orlických horách. Novinkou sezóny jsou společné skipasy, které nabízí více středisek. S jedním skipasem můžete využít například 36 km sjezdovek v Peci pod Sněžkou, Černé hoře a dalších krkonošských střediscích.

Čtěte také: Kam na výlet s dětmi v Moravskoslezském kraji

Atrakce pro celou rodinu

České hory jsou ideálním místem, kde se naučit lyžovat. Na děti čekají profesionální instruktoři, kteří vedou kurzy v různých jazycích. Výuka probíhá v oddělených, dobře vybavených lyžařských parcích, kde mohou nejmladší podnikat své první krůčky na lyžích v komfortních podmínkách. Největší skipark pro děti najdete ve středisku Lipno na Šumavě. V Harrachově v Krkonoších mohou malí lyžaři každoročně obdivovat sněhový hrad. Děti si v Kašperských Horách užijí slalom s postavičkami z pohádek, snowtubing a mnoho dalších atrakcí. Nezapomeňte na pořádné vybavení a boty.

Vyzkoušejte snowparky na výlety v zimě

Hledátetipy na výlety v zimě i když dáváte přednost snowboardu? Snowparky nabízejí téměř všechna lyžařská střediska v České republice. Největší snowpark najdete ve Špindlerově Mlýně. V Rejdicích na pomezí Krkonoš a Jizerských hor můžeme kromě jumpingu a railů vyzkoušet i boardercrossovou cestu. V Krušných horách čekají na snowboardisty dva velké parky: ve středisku Klínovec, kde najdete nejlepší U-rampu v ČR, a ve středisku Neklid. Zdejší snowpark patří k největším v České republice.

Dopřejte si relaxaci v lázních

Při pobytu v českých lázních můžete spojit relaxaci s úžasným, aktivním odpočinkem. Četné běžecké tratě najdete například v okolí Mariánských Lázní nebo v přírodní rezervaci Kladsko. Odpočinek v lázních Janské Lázně v Krkonoších můžeme spojit s lyžařskými radovánkami v místním středisku Černá Hora. Jáchymov v Krušných horách nabízí unikátní radonové lázně. Při pobytu v Krkonoších se vyplatí vyrazit na výlet do Centra Babylon v Liberci.

250x250x5